Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη. Στις 14:30 ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων. 

Ads

Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης έδωσαν θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. 

image

Πολιτικό όρκο έδωσαν η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αγγελική – Ευφροσύνη Κιάου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας (φωτογραφία).

Ads

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=yLORfw42QLE]

Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου είπε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι ευρύτατης αποδοχής και την αποτελούν πρόσωπα και προσωπικότητες από την πολιτική, την επιστήμη και την τέχνη, όλοι επιτυχημένοι στον τομέα τους.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=lV_lWTp4iUg]

image

Εξήγησε ότι στόχος είναι η προετοιμασία των βουλευτικών εκλογών, αλλά και άλλα ζητήματα που είναι σε εξέλιξη, όπως το μεταναστευτικό και η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

image

«Αναλαμβάνω το τιμητικό βάρος της υπηρεσιακής κυβέρνησης για την προετοιμασία των εκλογών» είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι υπουργοί θα κάνουν το καλύτερο για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και την επίλυση και των υπόλοιπων ζητημάτων.

Διαβάστε επίσης: