«Εκλογές δίχως απρόοπτα δεν έχουν νοστιμάδα», θα παράφραζε κανείς τη γνωστή ελληνική παροιμία και από τη σημερινή μάχη των υποψηφίων δεν έλειψαν τα ευτράπελα, με «θύματα» τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ads

Δεν άλλαξε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το όνομα της ζηλεύοντας το ένα «νι» του Γιάνη Βαρουφάκη. Ωστόσο στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Φώφη Γεννήματα αν και το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος ήταν γραμμένη λάθος!

image

Κι ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έμπαινε πίσω από το παραβάν για να ψηφίσει, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι την είδαν να ξαναβγαίνει αμέσως, αφού βρήκε ανάμεσα στα ψηφοδέλτιά της και ένα που ήταν λερωμένο.

Ads

Η κ. Γεννηματά ζήτησε από την εφορευτική επιτροπή να αλλάξει το ψηφοδέλτιο και εν συνεχεία, αφού της έδωσαν ένα αντίστοιχο καθαρό, ψήφισε κανονικά.

Λίγο νωρίτερα, ο «δαίμων των εκλογών» είχε χτυπήσει και τον επικεφαλής του Ποταμιού. Κι ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης ετοιμαζόταν να ψηφίσει στο δημοτικό σχολείο στη Χαλέπα Χανίων, διαπίστωσε ξαφνικά ότι από τα ψηφοδέλτια που του είχε δώσει η εφορευτική επιτροπή έλειπε αυτό του Ποταμιού.

Βγήκε από το παραβάν, ζήτησε χαμογελώντας το ψηφοδέλτιο και ξαναμπήκε μέσα για να ψηφίσει.