Το πρόγραμμά μας είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στη γερμανική οικονομική φυλακή που αποκαλείται Ευρωζώνη, δήλωσε ο  πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του κόμματος στην Καλαμάτα.

Ads

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει την ακύρωση όλων των μνημονίων, την διακοπή αποπληρωμής του χρέους και τη διαγραφή του, την στήριξη μισθών και συντάξεων, τον τερματισμό της λιτότητας και της φορολεηλασίας στα μικρομεσαία εισοδήματα, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μηδενικό ή μονοψήφιο ΦΠΑ για όλα τα είδη πλην τα υπερπολυτελείας, ακύρωση των αντιαγροτικών μέτρων του τρίτου μνημονίου, εθνικοποίηση των τραπεζών, σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη, τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων και της εθνικής υποτέλειας, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε ότι «δεν έχουμε φετίχ με το νόμισμα», προσθέτοντας ότι «άλλοι έχουν θρησκεία το ευρώ και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν στο όνομά του τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος στο δίλημμα των εκλογών, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι τη Δευτέρα των εκλογών τα διλήμματα της προεκλογικής περιόδου, του τύπου “Τσίπρας ή Μεϊμαράκης”, πάνε περίπατο. Στη χώρα, υπογράμμισε, θα υπάρχει συγκυβέρνηση της πεντακομματικής μνημονιακής παρέας με στυλοβάτες τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και με σκοπό να εφαρμόσει το τρίτο ληστρικό μνημόνιο.

Ads

«Πολύ πιθανό Τσίπρας και Μεϊμαράκης που διεκδικούν τώρα την πρωθυπουργία στο Γερμανικό προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, να μείνουν στον άσσο και να καταστούν τα εξαπτέρυγα ενός συναινετικού πρωθυπουργού. Η Ελλάδα της πεντακομματικής μνημονιακής συναίνεσης οδεύει σε πραγματικό εφιάλτη» προειδοποίησε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος προς τη νεολαία, ο κ. Λαφαζάνης την κάλεσε σε μαζική συμμετοχή, καθώς όπως εξήγησε, η αποχή θα συνιστά πισώπλατη μαχαιριά στα συμφέροντά της και το μέλλον του τόπου.