«Παράδοξο» χαρακτήρισε το ντιμπέιτ μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο πρόεδρος της Λ.Α.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης. Κάλεσε επίσης τον γ.γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσουμπά σε έναν τηλεοπτικό διάλογο αλλά και σε συνεργασία.

Ads

«Λένε ότι θα γίνει ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μεϊμαράκη. Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο. Είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης που ήταν συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου να κάνουν ντιμπέιτ και να αυτοχρίζονται μονομάχοι; Να αυτοχρίζονται οι δύο διεκδικητές ερήμην των υπολοίπων, ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι λογικό αυτό; Έχει καμιά λογική βάση;», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Κατερίνη.

«Τι θα συζητήσουν ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης, όταν το κοινό τους πρόγραμμα – δυστυχώς το κοινό τους πρόγραμμα, το σαφές κοινό τους πρόγραμμα – είναι το τρίτο μνημόνιο; Είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός γνωρίζει το εκλογικό πρόγραμμα και το μετεκλογικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης,. Είναι το τρίτο μνημόνιο. Αυτό είναι το πρόγραμμα», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, «ο οποίος λέει κακεντρέχειες και προσωπικού χαρακτήρα σε βάρος μου»-όπως είπε, σε μια συζήτηση, σε έναν τηλεοπτικό διάλογο. «Και εκεί με την ευκαιρία αυτή θα του απευθύνω για άλλη μια φορά την πρόσκληση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για συνεργασία, κοινή δράση, κοινό μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων. Ένα μέτωπο το οποίο το χρειαζόμαστε όσο ποτέ για να βγούμε από τη συνεχή κρίση και να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά», τονίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ads