Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Λαϊκή Ενότητα εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς. 

Ads

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ότι «ενιαίος ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το χειρότερο μνημόνιο στο οποίο ενσωματώνονται τα δύο προηγούμενα», προσθέτοντας ότι και «ο ΣΥΡΙΖΑ Νο1 του Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 του Λαφαζάνη και λοιπών είναι συνυπεύθυνοι» και για την καλλιέργεια αυταπατών στον λαό και για τη συνολική πολιτική που άσκησαν ως κυβέρνηση.

Τόνισε ότι όλοι αυτοί «κούναγαν το δάχτυλο στο ΚΚΕ γιατί δεν έμπαινε τότε στην «κυβέρνηση της αριστεράς για να λύσουμε τουλάχιστον την ανθρωπιστική κρίση, όπως διατυμπάνιζαν και είναι οι ίδιοι που ως υπουργοί πέταξαν στο κάλαθο τον αχρήστων τις τροπολογίες του ΚΚΕ για το γεύμα στα σχολεία, για τα ένσημα των ανέργων, για τα χρέη στη ΔΕΗ, για τα λεφτά των σχολικών επιτροπών».

Αναφερόμενος ειδικά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που έχει απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης στο ΚΚΕ αναρωτήθηκε πότε «ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από αντιμνημονιακή έγινε μνημονιακή» και σημείωσε: «ο κ. Λαφαζάνης ήταν ο πρώτος πιλότος στα κυβερνητικά Boeing, που κουβαλούσε κατά διακοσαριές τους εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς πλουτοκρατίας, πότε στη Μόσχα, το Πεκίνο, το Μπακού και πότε αλλού, σαν φρεσκο – αβανταδόρος επιχειρηματικών σχεδίων, για το ξεπούλημα των υδρογονανθράκων, των δικτύων μεταφοράς ενέργειας και της δημόσιας περιουσίας…». «Όλοι αυτοί συνταξιδιώτες καπιταλιστές, που κουβαλούσε στα κυβερνεία του καπιταλισμού ανά τον κόσμο, ήταν «αντιμνημονιακοί» και τον πούλησαν μετά, στη μοιρασιά;» πρόσθεσε.

Ads

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ακόμη ότι οι αριστεροί και οι ριζοσπάστες μπορούν τώρα να κατανοήσουν ότι ο δρόμος της ανατροπής δεν ανοίγει με την εκάστοτε αλλαγή ενοίκων και καναπέδων στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ούτε αλλάζει επειδή ο κ. Τσίπρας ως νέο- ορκισμένος πρωθυπουργός το Γενάρη, πήγε και κατέθεσε γαρίφαλα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενέργεια που όλοι οι θεομπαίχτες καιροσκόποι την εκθείαζαν ως συμβολισμό ανυπέρβλητο για τη δύναμη και τη θέληση της ψυχής». 

«Ας αφήσουν λοιπόν τις λαφαζανιές. Και δεν αναφερόμαστε εδώ για όσους και όσες από τους απλούς ανθρώπους του λαού μας αγνά και ειλικρινά συγκινήθηκαν και πίστεψαν στην ελπίδα, στα συνθήματα και τους συμβολισμούς, που όμως αποδείχτηκαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…» πρόσθεσε.

Κατέληξε ζητώντας δυνατό ΚΚΕ για «να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό. Να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τις αντιλαϊκές συμφωνίες – μνημόνια. Να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους: την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του». 

«Σύνθημά μας ας γίνει: Καμιά λαϊκή ψήφος σε καμιά γειτονιά του Πειραιά, να μην χαθεί προς τα κόμματα του κεφαλαίου που ψήφισαν μνημόνιο. Καμιά ψήφος να μην δοθεί στους ναζιστές εγκληματίες της ΧΑ. Καμιά ψήφος να μην δοθεί στους καιροσκόπους του ΣΥΡΙΖΑ 2, της ονομαζόμενης ΛΑΕ. Μαζί με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας για μια πραγματικά αληθινή εργατική λαϊκή κυριαρχία, εξουσία» πρόσθεσε.