Αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης το ζήτημα της ελληνικής διαπραγμάτευσης άφησε σήμερα Πέμπτη ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ads

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του κόμματός του στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο κ. Καμμένος δήλωσε αναφερόμενος στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη: «Δεν αποκλείω ο κ. Βαρουφάκης να έπαιξε έναν κακό ρόλο σε αυτό. Όταν σχεδιάζαμε τη διαπραγμάτευση, τον ρώτησα πολλές φορές. Κι αν φτάσουμε στο αδιέξοδο, δεν πρέπει να προετοιμάσουμε μια άλλη λύση; Πάντα απέφευγε να απαντήσει για την άλλη λύση. Άλλοι τρέχαμε για να βρούμε δυνατότητες χρηματοδότησης της χώρας από μία άλλη λύση».

Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Βαρουφάκης στηρίχτηκε στην θεωρεία των παιγνίων και μας έλεγε 50% θα υποχωρήσουν τώρα, 50% αργότερα. Η σημερινή του συμπεριφορά, όπως και η μεταφορά της πρότασης Σόιμπλε στην κυβέρνηση σαν προαναγγελία, μας είπε κάποια στιγμή “ξέρετε, με πήρε ο Σόιμπλε και μου είπε, μήπως θέλετε να σας βοηθήσουμε να βγείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να σας δώσουμε μία μεγάλη αποζημίωση και διαγραφή του χρέους; Ποιοι είχαν να κερδίσουν από αυτό; Σίγουρα είχε να κερδίσει ο Σόιμπλε και η Γερμανία, αλλά και αρκετά Fund στις ΗΠΑ για τα οποία παλαιότερα εργαζόταν ο κ. Βαρουφάκης».