«Με τον Τσίπρα προτιμήσαμε να πυροβολήσουμε τα κόμματά μας, παρά την Ελλάδα», δηλώνει ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις εσωκομματικές αντιδράσεις και απώλειες που ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ είχαν μετά την επίτευξη συμφωνίας με την Ευρώπη. Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών και σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τους ΑΝΕΛ εκτός Βουλής, ο Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζει τις δημοσκοπικές εταιρείες «νονούς της πολιτικής».

Ads

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το 1,7% που μας έδιναν πριν από τις εκλογές του 2012, όταν πήραμε 11%. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι η εφημερίδα “Παραπολιτικά” που είναι στον κύκλο της Ν.Δ., όπως και το “Βήμα”, στις εκλογές του Ιανουαρίου μάς έδινε 2,2% και πήραμε τελικά 5%», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την ΝΔ ο Πάνος Καμμένος δηλώνει: «Ο κ. Μεϊμαράκης θα πρέπει να αντιληφθεί πως αντί να γυρίζει στην πολιτική του κουτσαβακισμού, μετατρέποντας την καμπάνια της Ν.Δ. σε βιβλίο του Τσιφόρου, θα πρέπει να αποβάλει από τη Ν.Δ. όλους εκείνους που μετέτρεψαν ένα κόμμα που στήριξε τη δημοκρατία σ’ ένα ακροδεξιό μόρφωμα».

Όσον αφορά τη στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη σημειώνει ότι «ξέρει πολύ καλά ότι δρόμος εκτός Ευρώπης δεν υπάρχει. Εκείνοι που ελπίζαμε ότι θα βοηθήσουν, προκειμένου να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί ένα άλλο σενάριο, όταν ήρθε η στιγμή να αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, συντάχθηκαν με την υπόλοιπη Δύση. Ακόμα και η προκαταβολή για τον αγωγό, τα περίφημα 5 δισεκατομμύρια στα οποία αναφερόταν ο κ. Λαφαζάνης, δεν ήρθαν ποτέ».

Ads