Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει πως με την εκλογή του ριζοσπάστη Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας.

Ads

«Οι Εργατικοί συνιστούν τώρα απειλή για την εθνική μας ασφάλεια, την οικονομική μας ασφάλεια και την ασφάλεια της οικογένειάς σας» έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο Twitter την Κυριακή.

Σημειώνεται πως ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και ο Βρετανός υπουγρός Άμυνας Μάικλ Φάλον λίγο μετά τη νίκη του Τζέρεμι Κόρμπιν στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία των Εργατικών. Ο Κόρμπιν επικράτησε με συντριπτική πλειοψηφία καθώς συγκέντρωσε το 59,5% των ψήφων.

Στην επικοινωνιακή εκστρατεία του με στόχο να απαξιώσει τον νέο ηγέτη των Εργατικών, το Συντηρητικό Κόμμα κάλεσε επίσης να γίνει retweet στο μήνυμα «Οι Εργατικοί συνιστούν στο εξής σοβαρό κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια».

Ads

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που πολλοί τον αποκαλούν ως «Άγγλο Τσίπρα», είναι ένας πιστός αντιμιλιταριστής και έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ του παροπλισμού των βρετανικών πυρηνικών υποβρυχίων. Ακόμη είναι αντίθετος με τη δράση του ΝΑΤΟ και τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Κόρμπιν μπορεί να περιπλέξει το σχέδιο του Κάμερον να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Κοινοβουλίου προκειμένου να αρχίσει να εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. «Δεν έχω πειστεί ότι τα πλήγματα στη Συρία έχουν οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τον θάνατο αμάχων» έχει δηλώσει ο νέος ηγέτης των Εργατικών. 

Στη διάρκεια της εκστρατείας για τις προκριματικές εκλογές των Εργατικών, είχε δηλώσει επίσης πως εάν εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος θα ζητήσει συγγνώμη για την επέμβαση των Βρετανών στο Ιράκ.

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή Κόρμπιν

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει την εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας και κάνει λόγο για «σημαντική ενίσχυση του πανευρωπαϊκού μετώπου ενάντια στη λιτότητα» και «μήνυμα ελπίδας για τους ευρωπαϊκούς λαούς». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη σημερινή ιστορική εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας από τον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανέπτυξε πλούσια δράση, ως βουλευτής των Εργατικών, ενάντια στον πόλεμο, το ρατσισμό και τη λιτότητα, ενώ πήρε μέρος σε πολύμορφες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Ελλάδα, συμπαραστεκόμενος και στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ το 2012.

Η εκλογή του Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών, μέσα από την ενεργοποίηση χιλιάδων νέων μελών και την προσήλωσή του στην ανάγκη ανάσχεσης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ενισχύει σημαντικά το πανευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στη λιτότητα και στέλνει μήνυμα ελπίδας στους ευρωπαϊκούς λαούς».