Στην κατηγορία ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πίσω από το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας του λόγω φορολογικής παράβασης προχώρησε από το βήμα της πανελλαδικής σύσκεψης του κόμματος ο Αλέξης Μητρόπουλος. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο Παναγιώτης Νικολούδης του αποκάλυψε αυτό το γεγονός ενώ αναφέρθηκε στον Χρήστο Σπίρτζη σημειώνοντας ότι τα κανάλια ποντάρουν ότι θα μπει επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής. Πάντως οι Παναγιώτης Νικολούδης και Χρήστος Σπίρτζης τον «αδειάζουν» καθώς αρνούνται κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση. 

Ads

Ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε σήμερα από το βήμα της πανελλαδικής σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς υπουργός Παναγιώτης Νικολούδης τού αποκάλυψε ότι κυβερνητικό στέλεχος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει εντολή στον εισαγγελέα να πάει ο φάκελος αίτησης άρσης ασυλίας του στη Βουλή. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ευθέως στον Χρήστο Σπίρτζη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάποια κανάλια ποντάρουν πως θα μπει ο Σπίρτζης επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής, πάνω από τον ηρωϊκό Πάντζα, και τον Αθανασίου, και πάνω απ’ όλους μας». «Άρχισε πόλεμος σπίλωσης άνευ προηγούμενου εις βάρος μου, τα αποκάλυψα αυτά και στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αλέκο Φλαμπουράρη» πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν υπάρχει φορολογική εκκρεμότητα. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα στην οποία θα παρίσταται και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την ιδιότητά της ως δικηγόρου. 

Νικολούδης: Δεν γνωρίζω αν έγινε παρέμβαση ή όχι για το θέμα Μητρόπουλου

Ads

Ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης δηλώνει πάντως κατηγορηματικά ότι «δεν γνωρίζει αν έγινε ή δεν έγινε» παρέμβαση για άρση της βουλευτικής ασυλίας στην υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου, ούτε μίλησε σε κανέναν για το θέμα.

Σπίρτζης: Δεν έχω καμιά εμπλοκή στο θέμα

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε επίσης από το βήμα της πανελλαδικής σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ότι με την υπόθεση του συντρόφου δεν έχω καμία απολύτως εμπλοκή, αλλά και καμία γνώση της υπόθεσης». 

«Έχω δηλώσει τη διαθεσιμότητά μου στον πρόεδρο και τα όργανα για οποιαδήποτε περιφέρεια και θέση, εκλόγιμη ή μη εκλόγιμη, που εξυπηρετεί τον νικηφόρο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρίσκομαι εδώ ούτε για υπουργικούς θώκους ούτε για βουλευτικές έδρες» πρόσθεσε. 

Μάλλον μένει εκτός ψηφοδελτίων ο Μητρόπουλος

«Έχω γίνει δέκτης αιτημάτων αξιόλογων ανθρώπων για συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια» είπε σήμερα στην πανελλαδική σύσκεψη του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας. «Όποιος έρχεται και μου ζητάει να έχει εκλόγιμη θέση δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια. Όποιος έρχεται και συμμετέχει ως στρατιώτης θα είναι σε εκλόγιμη θέση» τόνισε. 

Η δήλωσή του Αλέξη Τσίπρα έρχεται να συμπληρώσει τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει ήδη αποφασίσει να αφήσει εκτός τον Αλέξη Μητρόπουλο και εκτιμάται ότι τον φωτογραφίζει.