Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση στο Ζάππειο για 41 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου», ανέφερε και πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, δυνατό, ελπίδα για το μέλλον».

Ads

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «λίγους μήνες μετά την εκλογική του νίκη θερίζει θύελλες». «Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατασυκοφάντησης της παράταξής μας. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον ελληνικό λαό, κ. Καμμένο», ανέφερε και τον κατηγόρησε πως «κάνει ό,τι μπορεί για να διχάσει τον λαό μας».

«Είναι απολύτως υπεύθυνος για την αναβίωση της ιστορικής διαίρεσης του ελληνικού λαού σε εθνικόφρονες και μιάσματα. Το δίπολο Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-μα και της ΝΔ-, αντικατέστησε το πραγματικό διαχρονικό δίπολο, πρόοδος – συντήρηση. Στην προσπάθεια του να διασωθεί ο κ. Τσίπρας αυτοσυστήνεται ως το νέο, το σύγχρονο που θα αποτρέψει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος. Κοίτα ποιος μιλάει; Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του. Που άλλα λέει και άλλα κάνει μετά τις εκλογές. Που επιλέγει την κομματοκρατία και όχι την αξιοκρατία», πρόσθεσε και συνέχισε τα “πυρά” της.

Σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κατώτεροι των αναγκών της χώρας και των κρίσιμων περιστάσεων. Επιχειρούν να στήσουν το σκηνικό μιας τεχνητής πόλωσης. Μιας καρικατούρας δικομματισμού, με ψεύτικα διλήμματα περί δήθεν αυτοδυναμίας και πολωτικών μετώπων. Με αυτές τις λογικές οι κ.Τσίπρας και Μεϊμαράκης βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα. Ξεχνούν ότι το Grexit είναι ακόμα στην αυλή μας», δήλωσε.

Ads

Βίντεο από τον Ant1


 

«Το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι εδώ για να δώσει λύσεις ρεαλιστικές, για να πετύχει το συναινετικό εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας, για να σκύψει ξανά με ευαισθησία πάνω στους ταπεινωμένους της κρίσης», είπε και πρόσθεσε:

«Διαμορφώνουμε ένα προοδευτικό ρεύμα που εκφράζει το ριζοσπαστικό κέντρο, το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Ένα ρεύμα που μπορεί να γίνει ξανά πλειοψηφικό. Η εποχή της λεηλασίας των δυνάμεών μας τελείωσε οριστικά. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός δυναμικού τρίτου εναλλακτικού προοδευτικού πόλου, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική».

«Για να βγούμε από την κρίση χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Αντί να κάνουμε ένα βήμα μπρος από τη συναίνεση του Αυγούστου, κάνουμε 5 βήματα πίσω λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Έχουμε την πολυτέλεια αυτή; Εμείς λέμε όχι. Κανείς μόνος του δεν μπορεί», τόνισε. 

Καταλήγοντας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε για άλλη μια φορά σε «προοδευτικά στελέχη και δημοκρατικούς πολίτες», ζητώντας τους να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω και πάλι απ’ αυτό το βήμα να καλέσω όλα τα πρώην στελέχη και μέλη μας που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στις τάξεις μας, να ξανασυναντηθούμε. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι με το ΠΑΣΟΚ με τη δημοκρατική συμπαράταξη», είπε και πρόσθεσε: «Και να καλέσω επίσης σε συστράτευση όλα τα προοδευτικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, στους επιστημονικούς συλλόγους, τα συνδικάτα, στις κινήσεις των πολιτών. Δίνουμε ξανά τα χέρια με τους δημοκρατικούς πολίτες που βαδίσαμε χρόνια μαζί, που μεγαλώσαμε μαζί, που ονειρευτήκαμε μαζί, που αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα και τους λέμε: Ελάτε πίσω. Ελάτε στο σπίτι σας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι σας».