«Σαράντα οκτώ ώρες έμειναν, οπότε ό,τι προλάβουν», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, αναφορικά με  το εφάπαξ που πήρε σχεδόν 2 χρόνια μετά την συνταξιοδότησή της, όπως όλοι οι συνταξιούχοι.

Ads

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα «στις 21 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κυρία Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου» και μάλιστα όπως υπογραμμίζεται στο κείμενο «ελάχιστα είναι τα εφάπαξ που έχουν πληρωθεί από τις αρχές του 2015, ενώ οι καθυστερήσεις ξεπερνούν πολλές φορές τα δύο, τρία ή και τέσσερα χρόνια».

Όπως ανέφερε σε δήλωση της στην Αυγή η Θεανώ Φωτίου, το εφάπαξ της καταβλήθηκε 2 χρόνια μετά την συνταξιοδότησή της στις 31 Αυγούστου 2013, ύστερα από 40 χρόνια εργασίας. «Το ποσό δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό που πήραν άλλοι καθηγητές και δεν υπήρχε καμία επίσπευση στην καταβολή του γιατί η διαδικασία είναι συγκεκριμένη για όλους τους  ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων», δήλωσε.

Όσο για την αιχμή που αφήνει το Πρώτο Θέμα, ότι πήρε τα χρήματα εν μέσω capital controls, η Θεανώ Φωτίου σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά φυσικά δεν τα έχει σηκώσει από τον λογαριασμό της, ακριβώς λόγω των capital controls.

Ads

Μπροστάρης της διαπλοκής ο πρωταθλητής του κιτρινισμού: Το Πρώτο Θέμα

Πλήρη στήριξη στην υποψία βουλευτή του παρείχε o ΣΥΡΙΖΑ. «Οι θύλακες της διαπλοκής, με μπροστάρη τον πρωταθλητή του κιτρινισμού ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ βρήκαν άλλο στόχο: τη Θεανώ Φωτίου», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κατηγορία; Μετά από σχεδόν 3 χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε, υπεγράφη η απόφαση για να εισπράξει το εφάπαξ της, μαζί με μια σειρά άλλων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει αίτηση την ίδια εποχή.  Πληροφορούμε δε τον συντάκτη του “αποκαλυπτικού άρθρου” ότι τα capital controls απαγορεύουν τις αναλήψεις και όχι την πίστωση ποσών εκ μέρους του δημοσίου σε δικαιούχους”, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” που αποκαλύπτει ως μέγα σκάνδαλο την καταβολή του εφάπαξ μετά την συνταξιοδότηση της Θ. Φωτίου», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι προφανές ότι δεν είναι το ποσό, δεν είναι ο χρόνος που πέρασε μέχρι να καταβληθεί το εφάπαξ στην κα Φωτίου ούτε τα capital controls. Είναι ο πανικός μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια σπίλωσης ενός έργου, των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών με θετικότατο πρόσημο. Η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος, η επιδότηση ενοικίου, δηλαδή η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και χτυπημένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανθρώπων, αυτός είναι ο στόχος. Απομένουν 48 ώρες μέχρι τα αποτελέσματα. Περιμένουμε την επόμενη λάσπη…», καταλήγει.