Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του στη γαλλική μαρξιστική  ιστοσελίδα revue-ballast, ασκεί κριτική στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα σημειώνοντας πως δεν μπορεί να τους ακολουθήσει καθώς «έχουν μια τάση για απομονωτισμό και στόχο τη δραχμή».

Ads

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συμμετείχε σε εκδήλωση στο Παρίσι των «ανταρτών» πρώην υπουργών του Φρανσουά Ολάντ με επικεφαλής τον Αρνό Μοντεμπούρ.

Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα, της ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές, ωστόσο όπως είπε «δεν συμφωνεί πάντα με τη γραμμή της». «Έχουμε πολλά κοινά σημεία, τις ανησυχίες, τις πρακτικές, τις ιδέες και τις ιδεολογίες μας, αλλά επιμένω ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει μια τάση για απομονωτισμό, μια τάση να κάνει τη δραχμή τον σκοπό και όχι το μέσο», σημείωσε.

«Επίσης, τους λείπει αυτό που είναι εξαιρετικά κρίσιμο κατά τη γνώμη μου: η βαθιά ανάγκη, η πολιτική αναγκαιότητα να ενσωματωθούν και να συνεργαστούν με το υπόλοιπο κομμάτι της Ευρώπης, αυτό που κάνω εγώ εδώ τώρα…είναι η αίσθησή μου. Γι’αυτό το λόγο δεν νομίζω ότι μπορώ να τους ακολουθήσω», πρόσθεσε. 

Ads