Αμέσως μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές με πάνω από επτά μονάδες διαφορά δεν άργησαν οι «ακροδεξιές φωνές» της ΝΔ – που επιμελώς είχαν σιγήσει προκειμένου το κόμμα να επιδείξει «κεντρώο προφίλ» προεκλογικά – να επανέλθουν ηχηρές και δριμύτερες. 

Ads

Χθες αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Μάκης Βορίδης πήρε το «τσεκούρι» του και έριξε το «χτύπημα» του στην πολιτική ηγεσία της ΝΔ, σχολιάζοντας ότι «τα περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, ήταν λάθος».

Ακολούθησε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, που διεμήνυσε ότι «η κεντροδεξιά στην Ελλάδα ή θα είναι λαϊκή ή δεν θα υπάρχει» και στη συνέχεια μίλησε για πολιτικά φέουδα, οικογένειες και τζάκια που επιβάλλουν πράγματα στη ΝΔ. «Τα ονόματα τα ξέρουμε όλοι» πρόσθεσε. 

Αιχμές για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη άφησε και η Μισέλ Ασημακοπούλου – επίσης «σαμαρική» – που σε συνέντευξή της υποστήριξε «πιστεύω ότι δημιούργησε μια σύγχυση στο μυαλό του κόσμου το γεγονός ότι λέγαμε από τη μία πως ο κ. Τσίπρας έφερε την καταστροφή και από την άλλη του ζητούσαμε συνεργασία». Στη συνέχεια «χρύσωσε το χάπι» λέγοντας ότι «ο Μεϊμαράκης έκανε εξαιρετική δουλειά» αλλά ζήτησε να συγκληθούν άμεσα τα όργανα της ΝΔ προκειμένου να συζητηθούν τα αίτημα της ήττας. 

Ads

Βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα ο Άδωνις Γεωργιάδης – που είχαμε χάσει κατά την προεκλογική περίοδο – κάλεσε σήμερα σε… ακροδεξιό ακτιβισμό! «Χρειάζεται νέα στρατηγική και όχι να φοβάσαι μην σε πουν ακροδεξιό ή φασίστα. Να αποκτήσει η ΝΔ κινηματικά χαρακτηριστικά. Να έρθει η νεολαία μαζί μας δεν φτάνει μόνο το 10% που μας ψήφισε και στα πανεπιστήμια να παίρνουμε 40%, χρειάζονται κινηματικά χαρακτηριστικά» είπε χαρακτηριστικά. 

Ήδη από χθες το βράδυ ο καραμανλικός και υπέρ της κεντρώας πορείας Ευάγγελος Αντώναρος έστειλε το δικό του μήνυμα στους ακροδεξιούς «σώγαμπρους» της ΝΔ στηρίζοντας παράλληλα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

«Αυτή τη ταλαιπωρημένη από τα κηρύγματα των ακροδεξιών παραφυάδων παρέλαβε ο Βαγγέλης. (Για να μη πούμε για την ώρα τι άλλο δεν παρέλαβε….) Κι αυτή τη ΝΔ κατάφερε να αναστυλώσει. Ας αφήσουν λοιπόν τα κολπάκια και τα ύπουλα μαχαιρώματα με στομωμένα μαχαίρια οι γνωστοί σώγαμπροι και κατά περίσταση αλεξιπτωτιστές» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του πάντως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χθες ερωτηθείς σχετικά με το αν θα παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το κόμμα έχει δημοκρατικές διαδικασίες και «όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους». Η Ντόρα Μπακογιάννη πάλι τόνισε ότι δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα ηγεσίας.