Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής στον Πειραιά, όπου θα πραγματοποιηθεί παράλληλα συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην οποία θα απευθύνει ομιλία ο Νίκος Μιχαλολιάκος και αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Ads

Δύο χρόνια μετά τις δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Πέραμα και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 17 του ίδιου μήνα στο Κερατσίνι, η Χρυσή Αυγή επιστρέφει σήμερα στις 17:00 στον Πειραιά, διοργανώνοντας προεκλογική ανοιχτή συγκέντρωση.

Αντιφασιστικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις καλούν στις 16:00 και στις 18:00 σε μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αίτημα να ακυρωθεί η συγκέντρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, ανάμεσα σε όσους καλούν βρίσκεται η ΚΕΕΡΦΑ, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά,  Σωματεία όπως η ΠΕΝΕΝ, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, το Σωματείο εργαζόμενων Παπαστράτου, δημοτικές κινήσεις του Πειραιά και της Νίκαιας, συλλογικότητες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ads

Οι διοργανωτές αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει βάλει στο περιθώριο τους Χρυσαυγίτες και από εκεί προσπαθούν να ξεφύγουν, λανσάροντας ξανά το προφίλ του «νόμιμου πολιτικού κόμματος», ενώ το Εργατικό Κέντρο Πειραιά τονίζει ότι η Χρυσή Αυγή ότι δεν πρέπει να υπάρχει «καμιά επιείκεια στους δολοφόνους νεοναζιστές, καμιά νομιμοποίηση της εγκληματικής τους δράσης, επιβάλλεται η πιο αποφασιστική δραστηριοποίηση των Συνδικάτων για την ιδεολογική και πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής και των νεοφασιστικών απόψεων και αντιλήψεών της».