Κανονικά λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς οι εργολάβοι δεν συμφώνησαν να ανοίξουν τις μπάρες για διευκόλυνση των ψηφοφόρων, όπως είχε γίνει στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Ads

Το υπουργείο Εσωτερικών «χρεώνει» στο υπουργείο Οικονομίας τις ευθύνες, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του: «Το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου 2015 προς το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αιτήθηκε τη διαμεσολάβησή του προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια. Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών δεν έλαβε καμία απάντηση στο αίτημά του για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας». 

Στο θέμα αναφέρθηκε, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος νωρίτερα, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, που κατήγγειλε ότι, όπως ο ίδιος διαπίστωσε, τα διόδια δεν είναι ανοιχτά για τη διευκόλυνση των εκλογέων, παρά τις σχετικές αποφάσεις, και πως επικοινώνησε για το ζήτημα με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος.