Αιχμές για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που δείχνουν χαμηλά ποσοστά για την Λαϊκή Ενότητα άφησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Πρόεδρων Κοινοβουλίων. 

Ads

«Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάζουμε δημοσκοπήσεις, αλλά και για να τις μεθερμηνεύουμε. Υπάρχουν δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι το κόμμα που ενέπνευσε την διεκδίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, διαλύθηκε με ευθύνη του πρωθυπουργικού και κυβερνητικού επιτελείου που ανέλαβε αυτό το  έργο. Δεύτερο, δυστυχώς, αυτό το ίδιο επιτελείο ανέλαβε και την ευθύνη των εκλογών με υπερεπείγουσα διαδικασία προκειμένου να εκκαθαρίσει από την Βουλή όλους και όλες όσοι και όσες αντιστάθηκαν στην μνημονιακή λαίλαπα και τον εκβιασμό» υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: 

«Ο λαός θα εκπροσωπηθεί γνήσια και όχι εικονικά την επόμενη περίοδο. Νομίζω, ότι το δίδαγμα που πήραν ορισμένες δημοσκοπικές εταιρείες από το δημοψήφισμα θα έπρεπε να το επεξεργαστούν λίγο πιο έξυπνα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το ζητούμενο είναι να μην παραιτηθεί η κοινωνία, το ζητούμενο είναι να αντιληφθεί ότι η ελπίδα κρατιέται ζωντανή όταν εκείνοι που την υπηρετούν ενεργοποιούνται και ενδυναμώνονται σε όλα τα πεδία».