Ads

Τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης (16/05) των πολιτικών αρχηγών (κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου, Καμμένου, Παπαρήγα και Κουβέλη) υπό τον Κάρολο Παπούλια για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έδωσε στη δημοσιότητα η Προεδρία της Δημοκρατίας.
 

Υπενθυμίζεται πως μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, στη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε να διεξαχθούν οι εκλογές στις 17 Ιουνίου, ενώ υπηρεσιακός πρωθυπουργός ορίστηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος. 

Ads
 

Και στη σημερινή σύσκεψη επικράτησε ένταση με αφορμή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Γεράσιμος Αρσένης. Σημειώνεται ότι η αρχική εισήγηση του κ. Παπούλια ήταν να παραμείνει ως υπηρεσιακός ο Λουκάς Παπαδήμος, πρόταση την οποία απεδέχθησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Η πρόταση του κ. Τσίπρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου που μίλησε για φθηνή απόπειρα κομματικής συναλλαγής, ενώ συνάντησε την αποδοκιμασία τόσο της Αλέκας Παπαρήγα όσο και του Φώτη Κουβέλη.