Ιδιαιτέρως θετική η διάθεση στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα καταγράφει ιδιαίτερη άνοδο και «παίζει» ως δεύτερο ή τρίτο κόμμα ανάλογα με τις διαφορετικές εκτιμήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κουμουνδούρου εξετάζονται ήδη σενάρια συνεργασιών. Η πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ήρθε μέσω facebook, όπου κόσμος κρατά ένα πανό που γράφει «Κυβέρνηση Αριστεράς». Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα παραχωρήσει στις 10.30, σε δηλώσεις  στο Ζάππειο Μέγαρο. 

Ads

 
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε στο Mega ότι το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ένα δυνατό «όχι» στο μνημόνιο και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί «το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ υποψήφιο κυβερνητικό παρτενέρ».

Η στάση της ΔΗΜΑΡ
 
Αναφορικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ, η οποία αναμενόταν με ενδιαφέρον, ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Μπίστης έθεσε τις προϋποθέσεις του κόμματος για τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση Αριστεράς.
 
Συγκεκριμένα αξιώνει «σταδιακή απεμπλοκή από το Μνημόνιο» αλλά και να μείνει η χώρα αγκυρωμένη στην Ευρώπη και να  αποφευχθούν τυχοδιωκτικές, όπως τις χαρακτήρισε, επιλογές. «Δεν επιθυμούμε αλλά δεν αποκλείουμε νέα προσφυγή στις κάλπες» πρόσθεσε. «Ναι» σε προγραμματικές συζητήσεις, βάσει των προϋποθέσεων που έχουμε θέσει, «όχι» σε τεχνικές συγκολλήσεις, δήλωσε από την πλευρά του, ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Θοδωρής Μαργαρίτης.