Ορκίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, τα μέλη της νέας κυβέρνησης. Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο αποτελείται από 39 μέλη, 17 υπουργούς, επτά αναπληρωτές υπουργούς και 14 υφυπουργούς.
 

Ads

Οι Βασίλης Ράπανος, Γιώργος Μαυραγάνης και Δημήτρης Κούρκουλας δεν ορκίστηκαν σήμερα.
 
Αμέσως μετά την ορκωμοσία συνεδριάζει για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης. Οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων θα γίνουν το πρωί της Παρασκευής.
 
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, έκανε δηλώσεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης. «Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η ανάκαμψη του ελληνικού λαού και θα πρέπει να γίνει με σταθερά βήματα και με τη βοήθεια όλων των Ελλήνων, γιατί αυτή είναι μία κυβέρνηση ενότητας και το εννοούμε», τόνισε.
 
Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε: «Έχουμε ευθύνη και καθήκον να διορθώσουμε τα προβλήματα στο χώρο της υγείας».
 
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ν. Νικολόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει μάχη για τον κόσμο της εργασίας. Καμία νέα μείωση μισθών και συντάξεων, τόνισε.
 
Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ.Καράογλου τόνισε: «Χρειάζεται σκληρή δουλειά. Έχουμε και πρόγραμμα και σχέδιο».
 
Προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόσωπο.