Για συντονισμένη επίθεση αστυνομικών και ομάδας «αγανακτισμένων» πολιτών στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στο κέντρο της Αθήνας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία:
 
Σήμερα Πέμπτη 24 Μάη και ώρα 11.30πμ ομάδα αστυνομικών σε συνεργασία με «αγανακτισμένους» φασίστες επιχείρησαν να εισβάλουν στα γραφεία του ΣΕΚ στην οδό Αναξαγόρα 14Α στην Ομόνοια. Με κραυγές ακραίας χυδαιότητας («Π. βγείτε έξω», «Π.δεν είστε έλληνες») και χτυπώντας με κλωτσιές την κύρια είσοδο διεκδικούσαν να συλλάβουν δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη που φωτογράφιζε τις βιαιότητες σε βάρος μεταναστών που είχαν προηγηθεί καθώς και τη συντρόφισα Μαρία Στύλλου, υπεύθυνη της ΚΕ του ΣΕΚ, που διαμαρτυρήθηκε για τις ρατσιστικές αυθαιρεσίες των αστυνομικών.
 
Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση των φασιστικών προκλήσεων και της συνεργασίας αστυνομικών με τις φασιστικές συμμορίες. Τέτοιες επιθέσεις είναι το επικίνδυνο αποτέλεσμα της εκλογικής εμφάνισης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και της κάλυψης που απολαμβάνουν από κυβερνητικά και αστυνομικά κλιμάκια.
 
Η συστηματική στοχοποίηση των μεταναστών ως υπεύθυνων για την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, μια ρατσιστική πολιτική που συνεχίζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι το θερμοκήπιο αυτών των προκλήσεων.
 
Η επίθεση σε γραφεία κόμματος της Αριστεράς, συνιστώσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσα σε προεκλογική περίοδο είναι ανοιχτή απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι σαφής προειδοποίηση για τις μεθοδεύσεις που ετοιμάζει μια άρχουσα τάξη πανικόβλητη από την άνοδο της Αριστεράς.
 
Το κίνημα των εργατών που αντιπαλεύει τις λεηλασίες των μισθών, των συντάξεων, όλων των κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στις εποχές των παρακρατικών και της «Καρφίτσας» μισό αιώνα μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη.
 
Ως ΣΕΚ θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε την αντίσταση στη ρατσιστική πολιτική και στις φασιστικές επιθέσεις μαζί με την αντίσταση στη βαρβαρότητα της Τρόικας και των Μνημονίων μέσα από την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης και της Αριστεράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Περιστατικό ακροδεξιάς δράσης στα γραφεία του ΣΕΚ
 
«Ένα ακόμη περιστατικό ακροδεξιάς δράσης», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ιδιότυπη “πολιορκία” των γραφείων του ΣΕΚ (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στην Ομόνοια, από ακροδεξιούς με την προκλητική παρουσία της αστυνομίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό και επισημαίνει πως αυτό το συμβάν ακολούθησε τον ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικούς στην περιοχή, ενώ σημειώνεται μία μόλις ημέρα μετά την επίθεση νεοναζί σε αστυνομικούς στην Πάτρα.
 
«Η άνοδος της ακροδεξιάς δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, πολύ δε περισσότερο ανοχής σε παρόμοια φαινόμενα. Οφείλει να αντιμετωπιστεί σαν αυτό που είναι: μια απειλή για τη δημοκρατία σε συνθήκες κοινωνικής κρίσης».