Κάλεσμα στους αναποφάσιστους απηύθυνε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θέτοντας παράλληλα το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Όπως τόνισε κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα, «την Κυριακή κρίνονται όλα, το αν θα μείνουμε στο ευρώ, αν θα προχωρήσουμε σε ένα δρόμο δύσκολο, αλλά ασφαλή που οδηγεί σε έξοδο από το μνημόνιο, ή αν θα μπούμε σε περιπέτειες γυρίζοντας πολλές δεκαετίες πίσω, πηγαίνοντας σε πτώχευση την Ελλάδα και σε μαζική φτώχεια τους Έλληνες».
 

Ads

«Στέλνουμε μήνυμα σιγουριάς και ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμενος προς τους αναποφάσιστους σημείωσε: «Τους περιμένουμε, παρά τους δισταγμούς για να κρατήσουμε όλοι μαζί όρθια την Ελλάδα».

Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο όγκος του οποίο κατά τους διοργανωτές ξεπέρασε το αναμενόμενο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε τις παλιές προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι με την παρουσία τους οι πολίτες της Αθήνας «δίνουν ηχηρή απάντηση στους ανιστόρητους που προσβάλουν την δημοκρατική παράταξη και σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να τελειώνουν με το ΠΑΣΟΚ ή σε αυτούς που θέλουν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος πως «στην κάλπη το ΠΑΣΟΚ θα καταγραφεί και πάλι ως η μεγάλη παράταξη της προόδου».
 
«Ας το καταλάβουν καλά όλοι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός», τόνισε ζητώντας και πάλι πρωτιά για το κόμμα του, λέγοντας ότι μόνο αν το ΠΑΣΟΚ λάβει την εντολή θα μπορέσει να γίνει καταλύτης εξελίξεων στην κατεύθυνση του σχηματισμού μίας κυβέρνησης που «ξέρει να διαπραγματεύεται».

image
 
Τονίζοντας ξανά την κρισιμότητα των μεθαυριανών εκλογών, σημείωσε πως δύο μέρες πριν της εκλογές «φωνάζουμε όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας, όχι στην είσοδο στη Βουλή των νοσταλγών της δικτατορίας», εννοώντας τη Χρυσή Αυγή, όπως εξήγησε.

Ads

«Δεν περιμένουμε από άλλους να μας διδάξουν τι σημαίνει πατριωτισμός», συνέχισε, για να προσθέσει: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες, που ανήκουμε σε αυτή την παράταξη, η οποία δεν οδήγησε ποτέ τη χώρα σε ήττες και ταπεινώσεις, αλλά διαχειρίστηκε κρίσεις, ήττες και ταπεινώσεις που προκάλεσαν άλλοι».
 
Σχετικά με τις συνεργασίας, επισήμανε πως «η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει προοδευτική κυβέρνηση των δυνάμεων της ευθύνης, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης… που ξέρει να διαπραγματεύεται, στο γήπεδο, όχι στα αποδυτήρια», αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ ότι κρυβόταν πίσω από εκείνον στη διαπραγμάτευση.

image

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τις εξαγγελίες του, μεταξύ άλλων, για αφαίρεση έκτακτων φόρων, εισφορών και τελών, μείωση ασφαλιστικών εισφορών 10% και του ΦΠΑ σε τουρισμό, αγροτικά εφόδια και εστίαση, καθώς και για ένα σταθερό για 10 χρόνια εθνικό φορολογικό σύστημα.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έχουν παραταχθεί γύρω από την πλατεία Συντάγματος.