«Ενότητα, αγώνας, αναγέννηση» είναι το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, που πραγματοποιείται σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε τη μητέρα των μεγάλων μαχών, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ads

 
Όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη το διακύβευμα δεν είναι η τύχη των κομμάτων, αλλά η τύχη της χώρας, σημειώνοντας πως η ΝΔ «είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια την πατρίδα». «Κυβέρνηση του τόπου το ευρωπαίκό πατριωτικό μέτωπο» τόνισε χαρακτηριστικά. 
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε σε συστράτευση για να κερδηθεί η μάχη «πόρτα-πόρτα», επισημαίνοντας πως «υπάρχουν στιγμές στη ζωή μίας παράταξης που δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη». «Να είστε περήφανοι που είστε η ασπίδα για την διατήρηση των κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Απευθύνομαι σήμερα σε ένα συναγερμό αγωνιστών που τη 17 Ιουνίου θα είναι κυβέρνηση», είπε προς τα μέλη του κόμματος.  

Μοναδικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη και η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέροντας πως η ΝΔ είναι αντίθετη με νέες «μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και με την επιβολή νέων φόρων». «Στόχοι μας είναι να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης» και να μειώσουμε την ανεργία, επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς. 

«Το σημερινό μήνυμα είναι Ενότητα-Αγώνας-Αναγέννηση.Αγώνας για να ξεμπλοκάρει η χώρα από το τέλμα και αναγέννηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και να αξιοποιηθεί ο πλούτος της χώρας. Απέναντί μας είναι εκείνοι που τροφοδοτούν την απελπισία και έχουν όπλο το ψέμα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΚΚΕ. «Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε το δρόμο της ατέλειωτης ύφεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ μας σπρώχνει στο δρόμο της καταστροφής», δήλωσε και υποστήριξε πως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν την Ελλάδα χώρα χωρίς επενδύσεις.
 
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «χάιδευαν τους κουκουλοφόρους και προστάτευαν τους λαθρομετανάστες, θέλουν σήμερα να διαλύσουν την αστυνομία, εκπροσωπούν την πλήρη απουσία πολιτικής. Τη μία λένε ότι θα καταγγείλουν την σύμβαση την άλλη ότι θα αλλάξουν τα πάντα στην σύμβαση».
 
«Καλώ όλους τους Έλληνες πέρα και πάνω από κομματικούς διαχωρισμούς να δώσουν τη μάχη μαζί μας. Κανείς δεν περισσεύει από αυτή τη μάχη. Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από λαθρέμπορους των καημών του», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ads

«Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε τη μητέρα των μεγάλων μαχών, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ.
 
Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην επιστροφή της στη ΝΔ έκανε λόγο για «δύσκολη απόφαση», αλλά «πολιτικά και ηθικά σωστή». Παράλληλα επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κόμμα για «ανεύθυνο λαϊκισμό». Σχετικά με τις κατηγορίες που έχει δεχτεί από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως οι δύο τους ήταν πάντα σε αντίπαλα στρατόπεδα και υπενθύμισε πως «πέντε από τα 19 μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπέρ της 17 Νοέμβρη στο δικαστήριο»
 
Επιπλέον κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως οδηγεί με την πολιτική του τη χώρα στο γκρεμό, σημειώνοντας πως η επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφική.
 
«Το μέλλον της πατρίδας κρίνεται από εμάς, σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με έναν πραγματικό κίνδυνο , οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Για να κερδίσουμε στις εκλογές πρέπει να αφήσουμε πίσω την ξύλινη γλώσσα, να βρούμε την αυτοπεποίθηση και να βγούμε έξω στους χώρους δουλειάς», επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζοντας πως το διακύβευμα των εκλογών είναι σαφές.
 
« Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου μπορεί να γίνει αλλά με αξιοπιστία, εμείς δεν είμαστε ούτε τσαμπουκάδες, ούτε ικέτες, δεν ήταν ικέτης ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν διαπραγματευόταν τη Συνθήκη των Σεβρών, δεν ήταν ικέτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν διαπραγματευόταν την ένταξη της χώρας στην Ευρώπη», είπε διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν θα μας σταθεί αν δεν καταστήσουμε σαφές πως έχουμε το σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας.
 
Από την πλευρά του, ο Βύρων Πολύδωρας χαρακτήρισε την Εθνική Συνδιάσκεψη ως «συνέλευση ενότητας και νίκης , ευθύνης και εθνικού καθήκοντος». «Δεν έχουμε αμφιβολίες, είμαστε σίγουροι για αυτό που πιστεύουμε, οραματιζόμαστε κυρίως μετά τις 17 Ιουνίου να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας για την επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε και πρόσθεσε πως στόχος πρέπει να είναι «να αποτρέψουμε αυτούς που έχουν δει την πατρίδα ως αντικείμενο λεηλασίας και αρπαγής». Καταλήγοντας έθεσε ως βασικό στόχο «να προχωρήσει η χώρα στον ευρωπαϊκό δρόμο για να σωθεί ο λαός και η κοινωνία».
 
Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε πως «κρίνεται η δυνατότητα του ελληνικού λαού να προοδεύει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας μέσα στη ζώνη του ευρώ», ενώ επέκρινε την «Αριστερή νοοτροπία που θέλει να επιβάλλει καταδικασμένες ιδέες».

«Δεν μοιάζουμε σε τίποτε με το ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να βγούμε στην κοινωνία και να κερδίσουμε την ψήφο της» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «το 1981 ξεκίνησαν όλα εκείνα που έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε καταστάσεις αλλά το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε. Όλο το νοσηρό σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου είναι στον ΣΥΡΙΖΑ». «Μετά την ψήφο τιμωρία στις 6 Μαΐου θα υπάρξει ψήφος λογικής και ψήφος για την Ελλάδα στις 17 Ιουνίου. Πήραμε το μήνυμα», είπε ο Β. Μεϊμαράκης.
 
«Μπορεί να κάναμε λάθη αλλά ήταν λάθη μεταξύ μας δεν έβλαψαν την χώρα αλλά εκείνοι έκαναν εγκλήματα εναντίον της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε ότι «είναι ιστορική η σημερινή συνδιάσκεψη γιατί όλες οι παλιοσειρές της ΝΔ είναι έτοιμες να μπουν στην μάχη μαζί με τους νεότερους. Δεν φθάνει η υπέρβαση του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη χρειάζεται και η δική μας υπέρβαση. Επειδή η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια θα συσταθούν ομάδες εθελοντισμού που θα προσφέρουν». «Σήμερα ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά», κατέληξε.