Με νέα πρόταση επανήλθε το ΠΑΣΟΚ στο θέμα του τηλεοπτικού διαλόγου των πολιτικών αρχηγών, κατηγορώντας, ταυτόχρονα, τη ΝΔ για υποκρισία. Το ΠΑΣΟΚ διευρύνει τον κατάλογο των κομμάτων που θα συμμετέχουν στον διάλογο και αποδέχεται τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Κοινωνικής Συμφωνίας.
 

Ads

Με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά, το ΠΑΣΟΚ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποδείξουν ότι «μπορούμε να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας» και προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν βάζει εμπόδια και όρους στο διάλογο.
 
Από την Πάτρα, όπου βρίσκεται, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε νέα πρόσκληση στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για μια τουλάχιστον απευθείας τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ τους, επικρίνοντας την μέχρι τώρα στάση του κ. Σαμαρά ως «παλαιοκομματική».
 
Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, απέρριψε νωρίτερα το πρωινό κάλεσμα του κ. Βενιζέλου, κατηγορώντας τον ότι αγνοεί τη διακομματική επιτροπή. Δημοκρατική Αριστερά και Ανεξάρτητοι Έλληνες αποδέχτηκαν την πρόταση Βενιζέλου.
 
Παράπονα εκφράστηκαν από τους Οικολόγους Πράσινους και την Κοινωνική Συμφωνία για τη μη συμπερίληψή τους στο ντιμπέιτ βάσει της αρχικής πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.