Εποικοδομητικές, χαρακτήρισε τις προτάσεις που του κατέθεσαν οι αρχηγοί των κομμάτων στις χθεσινές συναντήσεις, ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
 

Ads

«Είμαι πολύ χαρούμενος, κύριε Πρόεδρε, και θα σας ενημερώσω ειδικότερα αργότερα, για το αποτέλεσμα. Οι προτάσεις που μου υποβλήθηκαν ήταν όλες εποικοδομητικές», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε επίσης ότι «υπήρξε πλήρης συμφωνία για τη συμπίεση των εκλογικών εξόδων», επισημαίνοντας πως «και τα δύο αυτά κινούνται προς την επιθυμητή κατεύθυνση».
 
Νωρίτερα ο κ. Πικραμμένος συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου διαδοχικά με την υπουργό Πολιτισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη και τους υπουργούς Υγείας Χρήστο Κίττα και Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη.
 
Κατά την έξοδό του, μάλιστα, από το Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να παγώσει το μέτρο της μετενέργειας, όπως είχε εκφράσει την ευχή χθες ο κ. Ρουπακιώτης.
 
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση λέγοντας: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την νομοθετική αρμοδιότητα για την μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Συνεπώς ό,τι ισχύει πρέπει να εφαρμόζεται. Κάνω έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους να συνεννοηθούν διότι η κυβέρνηση έχει αποκλειστικό σκοπό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».
 
Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε όμως ότι «είναι ωστόσο εντελώς διαφορετικό θέμα αν στα πλαίσια της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής καταλλαγής, οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να συνεννοηθούν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να βρουν λύσεις που δεν θα δυναμιτίζουν το κλίμα στην τόσο δύσκολη αυτή περίοδο που ζούμε».
 
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε επίσης αν είναι αισιόδοξος για την έκβαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. αύριο στις Βρυξέλλες και απάντησε πώς «δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Είναι πολύ θετικό ότι από τα κόμματα υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και θα παρουσιάσουμε συνθετικές θέσεις».
 
Στις 16:00 ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει σύσκεψη για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής με την συμμετοχή του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, των υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζαννιά και Ανάπτυξης Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και στενών συνεργατών του.