Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ανακοίνωσε ο γραμματέας της ΚΕ της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου.
 

Ads

Παρότι του προτάθηκε να μπει στη δεύτερη, πιθανότατα, εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Φθιώτιδας, εκείνος αρνήθηκε για λόγους αρχής.
 
«Πάνω από μια βουλευτική έδρα είναι η αξιοπρέπεια και η ηθική του καθενός. Και η δική μου δεν μου επιτρέπει να γυρίσω στον τόπο που γεννήθηκα ως “πολιτικός αλεξιπτωτιστής”, ούτε να δεχθώ το να αρπάξω μια ευκαιρία και να γίνω κάπου βουλευτής, επειδή έχω παρέμβαση στα κέντρα αποφάσεων», δήλωσε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος συμμετείχε στις διεργασίες και τις συζητήσεις για την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση της κεντροδεξιάς που κατέληξε στην κοινή κάθοδο της Ντόρας Μπακογιάννη με τη ΝΔ στις εκλογές.
 
«Θα είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεση της παράταξης. Θα αγωνιστώ και θα ψηφίσω τη ΝΔ και καλώ και όλους τους φίλους και συμπατριώτες μου που συμμερίζονται τις απόψεις αυτές να κάνουν το ίδιο», πρόσθεσε.