Ads

Άκαρπη απέβη και η σημερινή, τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών (Σαμαρά, Βενιζέλου, Τσίπρα, Καμμένου, Κουβέλη) στο Προεδρικό Μέγαρο και – όπως επιβεβαιώθηκε μετά το πέρας της – η χώρα οδεύει σε νέες εκλογές. Η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε πως την Τετάρτη θα συνεδριάσει και πάλι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων, για να σχηματισθεί υπηρεσιακή εκλογική κυβέρνηση.

«Επικράτησε αλαζονεία και μικροκομματισμός», δήλωσε μετά το ναυάγιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με τον οποίο «χώρα βαδίζει σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες». «Κάποιοι ήθελαν εξαρχής εκλογές», επισήμανε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι η απάντηση Σαμαρά στην πρότασή του ήταν «ουσιαστικά ότι θέλει εκλογές γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός». Έκανα τα πάντα για να μην πάμε σε εκλογές, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Οι δυνάμεις του χτες ψάχνουν δεύτερη ευκαιρία για επιβίωση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Στο δικό της μήνυμα για τις εκλογές η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε πως «τρομοκρατούν το λαό με νέα διλήμματα».

Η σημερινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη σκιά του ζητήματος που προέκυψε από το λεγόμενο non paper Καμμένου. Στο τραπέζι της σύσκεψης βρέθηκε η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, όχι όμως η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αρνήθηκε επικαλούμενη την εκπεφρασμένη αντίθεση του ΚΚΕ με το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Στη συνάντηση δεν έχει προσκληθεί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.
 
Το tvxs.gr παρακολουθεί τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις λεπτό προς λεπτό:

Ads

22:18 – Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι πίσω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
 
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι στην προσπάθειά του να κερδίσει περισσότερες ψήφους, δεν δίστασε να κρατήσει αδιάλλακτη στάση, στην οποία εγκλωβίστηκε και η ΔΗΜΑΡ. «Το δίλημμα για τις εκλογές δεν το βάλαμε εμείς, αλλά ο κ. Αλαβάνος, ο οποίος αποδείχτηκε πιο υπεύθυνος από τον κ. Τσίπρα», πρόσθεσε ο βουλευτής.

21:19 – Οργισμένο μήνυμα με αφορμή το θέμα του επίμαχου non paper ανάρτησε στο Facebook ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Ρίξτε λάσπη, κάντε πλαστογραφίες, απειλήστε με ό,τι μέσον θέλετε, αλλά καταλάβετε το, τελειώσατε, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε πίσω την Ελλάδα», τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Πάνος Καμμένος.

image
 
«Όσο και να χτυπάτε, ότι βρόμικο μέσον και να χρησιμοποιήσετε, όποιους και να προσλάβετε, δεν πρόκειται να μας γονατίσετε», προειδοποιεί και σημειώνει με νόημα ότι ενόχλησε ο κρατικός έλεγχος της τράπεζας της Ελλάδος και η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και «ενεργοποιήσατε μέχρι τους παλιούς φίλους σας βολεμένους σε θέσεις κλειδιά έτοιμους για τις προβοκάτσιες».
 
«Νομίζετε ότι θα φοβίσετε τους Έλληνες και θα μας βάλετε σε τεχνικές αντιπαραθέσεις του χθες. Κάνετε λάθος. Αντίπαλοι μας είστε εσείς οι υπηρέτες των τραπεζών, οι δολοφόνοι των ονείρων των παιδιών μας. Εσείς που εξαθλιώνοντας τις Ελληνικές οικογένειες τώρα θέλετε την γη μας την θάλασσα μας, τον Ήλιο μας», υπογραμμίζει ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και καταλήγει: «Ρίξτε λάσπη, κάντε πλαστογραφίες, απειλήστε με ό,τι μέσον θέλετε, αλλά καταλάβετε το, τελειώσατε, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε πίσω την Ελλάδα, είμαστε πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες».

20:19 – Τις σημερινές δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σχολίασαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη θέση με σκοπό να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα».

19:49«Οι επικείμενες εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η λαϊκή βούληση και εντολή για την ανατροπή του αδιεξόδου που δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ οφείλει να βρει ανταπόκριση» τονίζεται σε ανακοίνωση της Κοινωνικής Συμφωνίας.

image
 
Προστίθεται ότι για την ανατροπή της μονόπλευρης λιτότητας και για να προταχθεί ένα «ρεαλιστικό, αξιόπιστο και προοδευτικό» σχέδιο ανασυγκρότησης που θα αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης με τους δανειστές «χωρίς διακινδύνευση εξόδου από την Ευρωζώνη» απαιτείται η ύπαρξη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, αριστερής παράταξης, για τη συγκρότηση της οποίας, η Κοινωνική Συμφωνία «θα συνεχίσει να αγωνίζεται».

19:46 – Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, όπως ανέφεραν πηγές της Ιπποκράτους

19:36 – Σε δήλωσή του με αφορμή την αναφερόμενη από τα μέσα ενημέρωσης παρατήρηση του Ε. Βενιζέλου προς τον Α. Τσίπρα ότι «ο Αλαβάνος διαφωνεί» στο θέμα της κυβέρνησης, ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
«Επανειλημμένα και δημόσια έχω εκφράσει τη άποψη ότι η αριστερά δεν πρέπει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τις δυνάμεις του μνημονίου κι ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες για να αποφασίσει ο λαός στο δίλημμα με σαφήνεια, υποστηρίζοντας εδώ πλήρως τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
 
Με αυτούς που διαφωνώ απόλυτα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο για την ευθύνη τους για την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας, αλλά και γιατί, για να στηρίξουν το μνημόνιο, εξαπολύουν μια πρωτοφανή εκστρατεία φόβου.
 
Με τον ΣΥΡΙΖΑ απλώς υπάρχει διαφορά εκτίμησης ότι απέναντι στον εκφοβισμό και την υστερία η καλύτερη απάντηση δεν είναι η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από το ευρώ, αλλά ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί από την αριστερά πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και ότι κανένα ευρώ δεν θα σταθεί εμπόδιο για τις υπαρξιακές πια ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που βρίσκεται σε απόγνωση».

19:13 – Μόνη επιλογή για τη σωτηρία της χώρας είναι η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν πως η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, μακριά από τις επικίνδυνες λογικές του λαϊκισμού και της δραχμής, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη και εξέφρασε την ελπίδα ότι στις νέες εκλογές ο λαός θα έχει μία νέα επιλογή μέσα από τη συγκρότηση ενός ευρύτερου φιλοευρωπαϊκού μετώπου.

18:52 – Με πτώση έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το ναυάγιο στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα. Πλήγμα δέχθηκαν οι τράπεζες της Ευρωζώνης, που είναι εκτεθειμένες σε χρέος χωρών-μελών της περιοχής.
 
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε ανεπισήμως με απώλειες 0,7% στις 996,85 μονάδες, το χαμηλότερο κλείσιμο για το 2012. Οι τράπεζες της Ευρωζώνης σημείωσαν πτώση 3,7%, με τη γαλλική Credit Agricole να υποχωρεί περισσότερο από όλες, κατά 7%.

18:35«Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, οφείλουν όλοι να αντιληφθούν το αυτονόητο. Πάνω από τα όποια συμφέροντά μας, βρίσκεται το γενικό συμφέρον του τόπου και το κοινό καλό. Πάνω απ’ όλους μας, βρίσκεται η Ελλάδα», τόνισε σε δήλωσή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

18:29 – Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρακτικά της χθεσινοβραδινής σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, ενώ ο Αλ. Τσίπρας είχε αρνηθεί να παραβρεθεί.

 

17:58 – Αποδείχθηκε η κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο δικό της μήνυμα μετά την προκήρυξη νέων εκλογών. Η γενική γραμματέας προειδοποίησε ότι θα τεθούν στο λαό νέα διλήμματα: κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά.

image
 
«Οι μεν τρομοκρατούν το λαό οι δε καλλιεργούν χάρτινες προσδοκίες». Κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ, «τη μόνη δύναμη που κανείς δεν μπορεί να βάλει στο χέρι».

17:52 – Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. «Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας και επί της ουσίας έθεσαν ένα δίλημμα: μνημόνιο ή εκλογές», τόνισε ο κ.Τσίπρας.

image
 
«Δεν ζητούσαν απλά τη συναίνεσή μας, αλλά μας καλούσαν να βάλουμε υπογραφή στα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αντισταθήκαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας», επισήμανε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την απόφαση να μην προδώσει τις προσδοκίες του λαού.
 
«Οι δυνάμεις του χτες που κατεδάφισαν την κοινωνία ψάχνουν μία δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης, απειλούν και τρομοκρατούν», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. «Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρώσουμε το μεγάλο βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου, να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση Αριστεράς με ενισχυμένη δύναμη».

17:31 – Υψηλές απώλειες σημείωσε το Χρηματιστήριο την Τρίτη μετά το «ναυάγιο» στη σύσκεψη. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,62% στις 562,88 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 43,1 εκατ. ευρώ περίπου. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 553 – 595 μονάδων.

17:27– Ζούμε τις «πιο κρίσιμες στιγμές από τη μεταπολίτευση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και τόνισε ότι «το παρόν και το μέλλον μας απειλείται». Όπως ανέφερε, προτεραιότητα της ΝΔ είναι η αλλαγή των όρων του Μνημονίου. «Πριν τις εκλογές είχα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας, έκανα τα πάντα- κάποιοι οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια», τόνισε για να προσθέσει ότι πλέον «η Ευρώπη καταλαβαίνει ότι η μονόπλευρη λιτότητα σκοτώνει την οικονομία».

image
 
«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Αλλά πέσαμε σε ένα τοίχος αδιαλλαξίας  και αλαζονείας», δήλωσε. «Απέναντι μας όσοι υπερασπίζονται ένα ξεπερασμένο χθες», σημείωσε και πρόσθεσε: «Στις εκλογές θα αναμετρηθούν οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου λαϊκισμού με ένα ευρωπαϊκό μέτωπο ισχυρό και αποφασισμένο».
 
Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Έκαναν ήδη ζημιά με τις απερίσκεπτες δηλώσεις τους. Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν αναλάμβαναν και τη διακυβέρνηση».
 
«Έλαβα το μήνυμά σας και θα αγωνιστώ να το κάνω πράξη. Σας καλώ να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο ελπίδας. Οι δημιουργικές και φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου αγωνίζονται για μια Ελλάδα που αλλάζει», κατέληξε.

17:22 – Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπήρχε η αίσθηση μιας κοινής γραμμής Βενιζέλου – Σαμαρά για την τακτική που θα ακολουθήσουν. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να τους είπε πως «ο λαός αποφάσισε απομάκρυνση από το Μνημόνιο, δεν έδωσε ψήφο για συγκυβέρνηση». Τους ανέφερε επίσης πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν 149 βουλευτές και πως μπορούν να συμφωνήσουν στην πρόταση Κουβέλη και να σχηματίσουν κυβέρνηση. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο διάλογος Τσίπρα – Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

17:19«To πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά κατώτερο των περιστάσεων», σχολίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, προσθέτοντας πως «η αδυναμία συμφωνίας, έστω και για όσα ιεραρχήθηκαν ως πολιτικές προτεραιότητες, όπως η παραμονή στην Ευρώπη και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, προδίδει τη στρεβλή αντίληψη περί συνεργασιών των κομμάτων της Βουλής».
 
«Η χώρα οδηγείται εκ νέου σε εκλογές, όπου η μόνη διέξοδος θα είναι να ενισχυθούν οι πολιτικές δυνάμεις που θα λειτουργήσουν ως καταλύτες, στην αλλαγή που κατεπειγόντως αναζητά η κοινωνία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα ζητήσουμε την ψήφο των πολιτών για να αποτελέσουμε μέρος της λύσης που χρειάζεται η χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

16:51 – Σε επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ξεκαθαρίζεται πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Καμμένο στις 13 Μαΐου, ο κ.  Καμμένος παρέδωσε διάφορα έγγραφα που περιείχαν σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Καμμένος επίσης παρακάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κοινοποιήσει τις θέσεις του στους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

16:46 – Απορρίπτει η ΝΔ τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου ότι η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν «ουσιαστικά ότι θέλει εκλογές γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός». Όπως ανέφεραν κύκλοι της ΝΔ, θα αποδειχτεί από τα πρακτικά της σύσκεψης ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Θα γελάσει κι ο κάθε… καμμένος», σχολίασαν χαρακτηριστικά. 

16:32 – Στις δηλώσεις του μετά το ναυάγιο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατήγγειλε πως οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης «μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα όχι του ελληνικού λαού αλλά του μνημονίου». Πρόσθεσε ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς επέδειξαν για ακόμη μία φορά αλαζονεία της εξουσίας. Ειδικά για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η απάντηση στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν «ουσιαστικά ότι θέλει εκλογές γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός».

image
 
Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ υπήρχε καλή πρόθεση πάνω στην πρόταση που κατέθεσε.

16:29 – Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υποχωρώντας μάλιστα στα χαμηλότερα επίπεδα του 2012, μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών στην Ελλάδα. Στις 16:05 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,8% στις 996,03 μονάδες – το χαμηλότερο επίπεδο για φέτος.

16:26 – Την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και κατά τη σημερινή σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια επιβεβαίωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

image
 
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Προεδρίας, αύριο στις 13.00 θα συνεδριάσει και πάλι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, για να σχηματισθεί υπηρεσιακή εκλογική κυβέρνηση.

Ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης θα ανατεθεί από τον ΠτΔ σε έναν από τους επικεφαλής των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Οι επικεφαλής των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων είναι: Ρένα Ασημακοπούλου (Άρειος Πάγος), Παναγιώτης Πικραμμένος (Συμβούλιο της Επικρατείας) και Ιωάννης Καραβοκύρης (Ελεγκτικό Συνέδριο).
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.

16:19 – Τη νέα προσφυγή στις κάλπες επιβεβαίωσε και ο Φώτης Κουβέλης, που ανέφερε πως δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για να αποφύγουμε τις εκλογές. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για το σχηματισμό κυβέρνησης και επανέλαβε πως κατέθεσε ξανά την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό. «Ο λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και το κάθε κόμμα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές για μικροκομματικές επιλογές από κόμματα, τα οποία δεν κατονόμασε και τα οποία -όπως είπε- ήθελαν εκλογές.

Ανέφερε επίσης ότι δεν τέθηκε στο τραπέζι η πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων – τεχνοκρατών, «πρόταση που άλλωστε είχα απορρίψει από χθες». 

16:09 – Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την αποτυχία των σημερινών διαβουλεύσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.
 
Αυτή την ώρα (16:09), ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 4,48% στις 557,88 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31,73 εκατομμύρια ευρώ.
 
16:06 – «Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιο έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

image

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, παρερμηνεύεται η εντολή των πολιτών, σημειώνοντας πως «ο λαός μας είπε στις 6 Μαΐου ότι δεν θέλει ξανά εκλογές, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας και την Ελλάδα στο ευρώ. Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδα στους Έλληνες, δεν το πετύχαμε».
 
Σημείωσε ακόμη ότι «είναι υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης» τα οποία όπως είπε είναι «αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο οι στρατηγικές και οι σκοπιμότητες των κομμάτων».
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΣ ανέφερε τέλος ότι επικράτησε αλαζονεία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός, προσθέτοντας πως «είναι πολλοί αυτοί που επιδίδονται σε εμπόριο ψευδαισθήσεων».

15:59 – Πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός και να προκηρυχθούν στη συνέχεια εκλογές. «Ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό οι υπηρέτες του Μνημονίου. Προτιμούν τους δανειστές από την πολιτική λύση», δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Πάνος Καμμένος. Οι υπόλοιποι πολιτικοί θα κάνουν δηλώσεις από τα γραφεία των κομμάτων τους.
 
15:56 – Ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
 
Νωρίτερα…