Ads

«’Φουσκώσαμε’ το κράτος με δάνεια και τα δάνεια τελείωσαν», συμπεραίνει ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά στο tvxs.gr πως «ούτε η ελληνική κρίση είναι ευρωπαϊκή, ούτε η ευρωπαϊκή είναι ελληνική». Διαμηνύοντας ότι «κατέστρεψαν τη χώρα», εκφράζει την ελπίδα στις 7 Μαϊου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να χρειαστούν και τρίτο συνέταιρο, «αλλιώς δεν τους βλέπω να τα καταφέρνουν». O ίδιος δηλώνει «παρών». Τι λέει για τις προγραμματικές θέσεις της Δράσης, τη Μιράντα Ξαφά, το ΔΝΤ, τη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τη σταδιοδρομία του στην Αλλατίνη.

  

Στέφανος Μάνος_Οικονομία από tvxorissinora

«Δεν θα άφηνα την τρόικα να μου λέει τι να κάνω, γιατί θα το είχα κάνει μόνος μου και ίσως διαφορετικά», υπογραμμίζει ο κ. Μάνος αναφορικά με τις αξιώσεις των δανειστών, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το Μνημόνιο «μάλλον δεν εφαρμόζεται» στην Ελλάδα. Ο ίδιος ζητά μεγαλύτερο «ψαλίδι» στο κράτος, διότι πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν μέτρα τα οποία θίγουν πολύ περισσότερο κόσμο. Επιπλέον, αποδομεί την άποψη ότι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας: «Γιατί ένα κουνουπίδι φτάνει εδώ από τη Γερμανία και είναι φτηνότερο από το ελληνικό;». Ο πρόεδρος της Δράσης σαφώς δυσπιστεί απέναντι στην προοπτική δανεισμού της Ελλάδας από χώρες όπως η Ρωσία, διαφωνεί με τη λογική του «απεχθούς» χρέους, θεωρεί πως «δεν υπάρχει χειρότερη εκδοχή από το να βάλουμε το ελληνικό Δημόσιο στις τράπεζες» και προσθέτει ότι «υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις ανάμεσα στην αποκρατικοποίηση και το πούλημα». Όσον αφορά στη συζήτηση περί εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές, τονίζει ότι αυτή σημειώθηκε από «αυτούς που δανείζονταν».
  

Στέφανος Μάνος_Εκλογές από tvxorissinora

Ads

Κυρίως «νέοι και ώριμοι», θα ψηφίσουν κατά τη γνώμη του σε αυτές τις εκλογές τη Δράση, στην οποία «ο μόνος πολιτικός είμαι εγώ». Κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι το κόμμα του αντιπροσωπεύει την πιο σκληρή εκδοχή του φιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, κάνει λόγο για «ανοησίες» και ζητά επιχειρήματα. Στο ίδιο πλαίσιο φέρνει ως παράδειγμα και εξηγεί την πρόταση της Δράσης για τη θέσπιση βασικής σύνταξης ύψους 700 ευρώ στα 67 έτη ηλικίας, «και για το βουλευτή και για τον αγρότη», χωρίς εισφορές.
  

Στέφανος Μάνος_Πρόγραμμα από tvxorissinora

Σύμφωνα με τις προγραμματικές θέσεις της Δράσης, μπορεί να καταργηθεί έως και το 20% των δημόσιων υπηρεσιών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι θα χάσουν τη δουλειά τους, θα αμείβονται επί 3 χρόνια με το 70% των αποδοχών τους, «είτε βρουν δουλειά, είτε δεν βρουν» μέσα σε αυτό το διάστημα. Στην Παιδεία, ο κ. Μάνος προκρίνει την κατάρτιση και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Το μεταναστευτικό το προσεγγίζει «με προσοχή», τονίζοντας ότι «οι μετανάστες είναι άνθρωποι». Όσο για τις υψηλές τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, εκτιμά ότι θα μειωθούν μέσα από την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών (βλ.πρόταση για συντάξεις) η οποία θα σημάνει περιορισμό του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων κατά 22%.
  

Στέφανος Μάνος_Επόμενη Μέρα από tvxorissinora

«Θα συμμετείχα σε ένα κυβερνητικό σχήμα χωρίς προαπαιτούμενα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος, ο οποίος κάνει λόγο για κινδύνους γύρω από το ενδεχόμενο να μην κυβερνηθεί η χώρα μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου. Αναμενόμενη χαρακτηρίζει την εξέλιξη της ανόδου της Χρυσής Αυγής, καθώς «ο λαός εξαπατήθηκε κατ’ εξακολούθηση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ». Τονίζει δε πως υπό ανάλογες συνθήκες είχε σημειωθεί η άνοδος του ναζισμού και του Χίτλερ. Κληθείς να σχολιάσει τον προπηλακισμό και το «γιαούρτωμα» ως φαινόμενο διαμαρτυρίας, δηλώνει ότι κανείς δεν πρέπει να συγχωρεί ανάλογες συμπεριφορές. Πάντως, αναρωτιέται: «Αν τα νέα φορολογικά μέτρα τα οποία μετατέθηκαν για μετά τις εκλογές -τον Ιούνιο- προκαλέσουν έκρηξη, θα φταίνε εκείνοι που εκρήγνυνται ή εκείνοι που προκάλεσαν αυτές τις συνθήκες;».