Σε ένα συνονθύλευμα λαϊκής, φιλελεύθερης και εθνικιστικής δεξιάς μετατρέπεται μέρα με τη μέρα η ΝΔ, η οποία προωθεί το εγχείρημα της συσπείρωσης απέναντι στην «απειλή» του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την Ντόρα Μπακογιάννη, πάλαι ποτέ ορκισμένη αντίπαλο του Αντώνη Σαμαρά, προς τη λεωφόρο Συγγρού κατευθύνονται ο πληθωρικός Θανάσης Πλεύρης και ο ακούραστος στις μετακινήσεις Κώστας Κιλτίδης. Η εξέλιξη αποτελεί συγχρόνως νέο πλήγμα για το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ads

image
 
«Τώρα μιλάει η Ελλάς!»
 
Ο Θανάσης Πλεύρης είναι γιος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, χαρακτηριστικού εκπροσώπου του εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα, ο οποίος το 1960 είχε ιδρύσει τη φασιστική οργάνωση 4η Αυγούστου και κατά τη διάρκεια της χούντας δίδασκε κοινωνιολογία και προπαγάνδα στο Αρχηγείο Στρατού –επίσης είχε δράσει ως πράκτορας της ΚΥΠ με αντικείμενο τους Έλληνες μετανάστες στη Δυτική Ευρώπη «προκειμένου να διαπιστωθεί από το τότε καθεστώς η ύπαρξη, η οργάνωση και ο τρόπος δράσης της αντιδικτατορικής δράσης τους στο εξωτερικό».
 
Ο ίδιος ο Θανάσης Πλεύρης, δικηγόρος, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2007. Ήταν πρώτος σε ψήφους για το ΛΑΟΣ στην Α’ Αθηνών. Έκτοτε διαμηνύει σε υψηλούς τόνους τις θέσεις του για τη «γάγγραινα των λαθρομεταναστών» και το «κράτος των Εξαρχείων». Ανάμεσα σε άλλα, επιδιώκει με ζήλο την «ποσόστωση και άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών», την «κατάργηση του ασύλου και σύλληψη των κουκουλοφόρων» και διατυπώνει θέσεις όπως «Μακεδόνες είναι μόνο οι Έλληνες», «όχι στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ», «όχι σε λύσεις τύπου Ανάν στην Κύπρο», «απελευθέρωση του αστυνομικού στην άσκηση των καθηκόντων του» και «θέσεις εργασίας για όλους τους Έλληνες», ξεκαθαρίζοντας πως «τώρα μιλάει η Ελλάς!».
 
Μετά την απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη για κοινή κάθοδο του ΛΑΟΣ στις επικείμενες εκλογές, αποχώρησε από το κόμμα, θεωρώντας πως «το κάλεσμα για συστράτευση της Κεντροδεξιάς, είναι κάλεσμα στο οποίο θα έπρεπε να ανταποκριθεί ο ΛΑΟΣ». «Οι στιγμές για την Πατρίδα είναι κρίσιμες και πρέπει να αποτρέψουμε τη δημιουργία μιας κυβέρνησης Τσίπρα, αντιευρωπαϊκής, φιλικής στη λαθρομετανάστευση και ενδοτικής στα εθνικά θέματα. Το πατριωτικό μου καθήκον και η συνείδηση, μου επιβάλλουν να είμαι παρών στη προσπάθεια αναχαίτισης μιας τέτοιας κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Η Πατρίδα μπαίνει πάνω από τα κόμματα», σημείωσε.
 
Αποχωρώντας από τα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Καλλιρόης, ο ίδιος προπηλακίστηκε από οπαδούς το κόμματος. Μάλιστα, ο πατέρας του Κωνσταντίνος φέρεται να τάσσεται «ολόψυχα» στο πλευρό του προέδρου του ΛΑΟΣ και να καταδικάζει «ανεξαιρέτως όσους έφυγαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό».​

image
 
«Η ΝΔ είναι το σπίτι μου…»
 
Ο Κώστας Κιλτίδης, γιατρός, κατά τα νεανικά του χρόνια ήταν μέλος του νεοφασιστικού κόμματος της 4ης Αυγούστου. Το 1978 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία και από το 2000 διατελούσε μέχρι πρότινος βουλευτής Κιλκίς. Το 2010 αποχώρησε από τη ΝΔ προς τη Δημοκρατική Συμμαχία. Ωστόσο, η συνεργασία του με την Ντόρα Μπακογιάννη δεν κράτησε πολύ. Αποχώρησε, ισχυριζόμενος ότι το κόμμα ανακύκλωνε τα ίδια πρόσωπα. Τον Αύγουστο του 2011 προσχώρησε στο ΛΑΟΣ. Σήμερα, συζητά την επιστροφή του στη ΝΔ, υποστηρίζοντας επίσης ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης έπρεπε να συμπράξει με τον Αντώνη Σαμαρά.
 
Σημειωτέον, μετά τον προπηλακισμό του Θανάση Πλεύρη έξω από τα γραφεία του ΛΑΟΣ, εκτός κόμματος οδεύει και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Μετά από αυτά που έγιναν δεν κάθομαι άλλο εκεί. Με τρομοκρατία δεν μπορώ να συναινέσω. Δεν μπορεί να προπηλακίζονται οι πρώην βουλευτές».
 
Με το ΛΑΟΣ να φυλορροεί και τη ΔΗΣΥ να παραδίδει προς το παρόν τα όπλα, με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα του «χημικού» πειράματος το οποίο επιχειρείται στη διαφαινόμενη ΝΔ του Σαμαρά, της Ντόρας και του Πλεύρη.

image

Ads