Ads

«Κερδίσαμε μια μάχη και όχι τον πόλεμο», διαμήνυσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος προανήγγειλε ότι «από αύριο, θα επιδιώξουμε τη συνεννόηση, πρωτίστως, με τις δυνάμεις της Αριστεράς». Ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα της κάλπης, έκανε λόγο για «ισχυρό μήνυμα ανατροπής και ειρηνικής επανάστασης», σημειώνοντας πως «οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα Μνημόνια της λιτότητας».

 
Όπως είπε, «η ευρωπαϊκη ηγεσία και κυρίως η κ. Μέρκελ οφείλει να κατανοήσει ότι η πολιτική της λιτότητας έχει υποστεί μία συντριπτική ήττα». Ο κ. Τσίπρας μετέφρασε το αποτέλεσμα ως μια «εντολή να ξημερώσει μια καινούρια μέρα στην πατρίδα μας, χωρίς μνημόνια αλλά με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, σε έναν ούτως ή άλλως δύσκολο δρόμο για την έξοδο από την κρίση».
 
Έκανε λόγο για «κόμματα που αποτελούν πλέον μειοψηφία για τον ελληνικό λαό» και των οποίων οι υπογραφές «απονομιμοποιήθηκαν από τη λαϊκή ετυμηγορία».

 

Αν καταφέρουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να έχουν πλειοψηφία, αυτό θα οφείλεται στον υφιστάμενο εκλογικό νόμο, σημείωσε. Ο ίδιος διαβεβαίωσε «κάθε Ελληνίδα και Έλληνα ότι έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνάει ο τόπος, της ευθύνης που μας ανατίθεται».
 
Πρόσθεσε δε πως «η μεγάλη μας άνοδος αποτελεί επιβράβευση της πρότασής μας για κυβέρνηση της Αριστεράς που θα ακυρώσει το Μνημόνιο».
 
Μόνη μας δέσμευση είναι ότι θα τιμήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού, ώστε να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη σύμβαση της δουλοπρέπειας, συμπλήρωσε.
 
Μίλησε επίσης για «εντολή και για τη δική μας ανασυγκρότηση».

Ads