Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να κάνετε με τα παιδιά σας τις γιορτές από το να πάτε παιδικό θέατρο. Κι αυτά θα περάσουν καλά αλλά και εσείς!

Η Σοφή Κουκουβάγια το ξέρει αυτό… και παρουσιάζει το φετινό εορταστικό πρόγραμμα των παραστάσεών της: «Το Όνειρο της Μόλυ» στο Θέατρο Παλλάς, οι «Τρεις σωματοφύλακες» στο Θέατρο Ακροπόλ και «Τα ταξίδια των Γκιούλ_Ιβερ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι όλα εξαιρετικές επιλογές. 

«Το όνειρο της Μόλυ» - Θέατρο Παλλάς

Το χαρούμενο, ατμοσφαιρικό και πρωτότυπο τσίρκο Cachivache βρίσκει το σπίτι του στο θέατρο Παλλάς και από 8 Οκτωβρίου μας μεταφέρει όλους στα χρόνια της παιδικής αθωότητας και της ξεγνοιασιάς με τη νέα του παράσταση: «Το όνειρο της Μόλυ». 

Το τσίρκο Cachivache είναι μία ομάδα σύγχρονου τσίρκου που ιδρύθηκε το 2011, έχει εμφανιστεί σε δεκάδες φεστιβάλ στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, σε ανοιχτά και κλειστά θέατρα, σε πάρκα και πλατείες δίνοντας πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και κερδίζοντας κάθε κοινό. Το πολυμελές σχήμα του απαρτίζεται από οκτώ μουσικούς, οι οποίοι συνοδεύουν ζωντανά την παράσταση.

Το όνειρο της Μόλυ

...Η Μόλυ είναι ένα ορφανό κοριτσάκι που έχει ένα όνειρο: να παίξει στο τσίρκο! Όταν ο μοχθηρός διευθυντής του ορφανοτροφείου την τιμωρεί, η Μόλυ αποφασίζει να το σκάσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Το πρώτο βράδυ που θα περάσει μακριά από το ορφανοτροφείο, θα δει ένα απίθανο όνειρο. Ένα ολόκληρο τσίρκο, με ζογκλέρ, ακροβάτες, κορίτσια λάστιχο, κλόουν και μια τρελή μπάντα, την παίρνει μαζί του. Ο παλιάτσος που τη συντροφεύει της δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης για να καταφέρει το όνειρό της…

Γενικές Μέρες & Ώρες Παραστάσεων: 

Σάββατο στις 15:00, Κυριακή στις 11:30 

*Εορταστικό Πρόγραμμα Παραστάσεων*

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 15:00
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11:30
Σάββατο 7 Ιανουαρίου 15:00
Κυριακή 8 ιανουαρίου 11:30

Εισιτήρια: 12 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων 

viva.gr, sofikoukouvagia.com, artinfo.gr, 210 92 13 310

Καταστήματα: Public, Seven Spots, Media Markt

«Οι τρεις σωματοφύλακες» - Θέατρο Ακροπόλ 

Το αγαπημένο μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους «Οι τρεις σωματοφύλακες», του Αλέξανδρου Δουμά, που γαλούχησε γενιές και γενιές «παιδιών» κάθε ηλικίας, μεταφέρεται στην σκηνή του Ακροπόλ για την περίοδο 2016-2017 σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. 

Ο Ντ’ Αρτανιάν ξεκινάει από το χωριό του, με την ευχή του πατέρα του κι ένα άλογο, να πάει στο Παρίσι με όνειρο να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Πράγματι, τα καταφέρνει «με το σπαθί του»!

Συμφιλιώνεται με τους διάσημους ξιφομάχους, Άθω, Πόρθο κι Άραμι. Οι τέσσερις φίλοι, αχώριστη πια παρέα, μέσα από συνεχείς ηρωισμούς και γενναίες πράξεις, γίνονται  ατρόμητοι. Με τη δύναμη της φιλίας και τη δυνατή αγάπη που νιώθει ο Ντ’Αρτανιάν για την Κωνστάνς, αντεπεξέρχονται σε όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Γενικές Μέρες & Ώρες Παραστάσεων: 

Σάββατο στις 14:30, Κυριακή 11:00 & 14:00

* Εορταστικό Πρόγραμμα Παραστάσεων *

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 14:30
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11:00 & 14:00
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 12:00
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 14:00
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 14:00
Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 14:00
Τρίτη 3 Ιανουαρίου 14:00
Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 12:00
Σάββατο 7 Ιανουαρίου 14:30
Κυριακή 8 Ιανουαρίου 11:00 & 14:00

Εισιτήρια: 12 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων: 

viva.gr, sofikoukouvagia.com, artinfo.gr, 210 92 13 310

Καταστήματα: Public, Seven Spots, Media Markt

Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ - Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 

Η συναρπαστική ιστορία φαντασίας που ξεχωρίζει στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία, μεταφέρεται ανατρεπτικά στο σήμερα, από την ομάδα Huit που εμπλουτίζουν με νέα οπτική και πρωτόγνωρα συναισθήματα το επικό μυθιστόρημα του Jonathan Swift.

Τί γίνεται όταν ένα μικρό παιδί πρέπει να ταξιδέψει μακριά από την πατρίδα του και ο κόσμος μοιάζει τεράστιος στα μάτια του; Η μικρή φοβισμένη Γκιουλ, παρέα με το alter ego της, τη ζωηρή Ιβέρ, θα ξεκινήσουν μία απρόβλεπτη ταξιδιωτική περιπέτεια αποφασίζοντας ότι τα μάτια δεν βλέπουν τον κόσμο. Δημιουργούν τον κόσμο. 

Θα γυρίσουν ολόκληρη την υφήλιο, γνωρίζοντας υπό το πρίσμα των ξέφρενων τόπων του Jonathan Swift, τους πολιτισμούς του κόσμου με τις παράξενες πλευρές τους, τις ξένες συνήθειες και τις μαγικές μουσικές τους! Στο δρόμο τους θα συναντήσουν λιλιπούτειες φυλές, θα αντιμετωπίσουν γιγαντιαία πλάσματα, θα συμβουλευτούν αγάλματα, θα περπατήσουν στα σύννεφα και θα μιλήσουν με άλογα. Θα τρέξουν, θα κολυμπήσουν και θα πετάξουν! Θα βρουν τη δύναμη να κάνουν τη δυσκολία κατόρθωμα, να κάνουν τον ξένο φίλο και να αντλήσουν χαρά βλέποντας τον κόσμο με τα μάτια της καρδιάς. 

Στόχος τους, η αναζήτηση μιας χώρας πολύ πιο φωτεινής. Μία αναζήτηση που θα τους προκαλέσει την ανάγκη από το τίποτα να φτιάξουν τα πάντα. Μέσα από τις αποκαλυπτικές διαδρομές και παρακάμψεις του εφευρετικού παιδικού μυαλού, το ταξίδι αποδεικνύεται κυρίως εσωτερικό. Μήπως ο τελικός προορισμός είναι ο αρχικός; Μήπως για να μη νιώθεις ξένος στο σκοτάδι να πρέπει να αντλήσεις το φως από μέσα σου;

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών. Διάρκεια 75’

Γενικές Μέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Σάββατο στις 14:00, Κυριακή στις 12:00

Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται στις 29 Ιανουαρίου

* Εορταστικό Πρόγραμμα Παραστάσεων*

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 12:00
Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 14:00
Σάββατο 7 Ιανουαρίου 14:00
Κυριακή 8 Ιανουαρίου 12:00

Εισιτήρια: 12 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων:

viva.gr, sofikoukouvagia.com, artinfo.gr, 210 92 13 310

Καταστήματα: Public, Seven Spots, Media Markt