Ένας πλήρης οδηγός των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ για τους νέους που αναζητούν εργασία ή επανεκπαίδευση καθώς και για νέους επιχειρηματίες παρουσιάστηκε στην ημερίδα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Ακούστε τη συζήτηση:

image

Η εκδήλωση, που είναι ο πρώτος σταθμός σε μια σειρά αντίστοιχων ημερίδων σε πολλές πόλεις της χώρας, είχε σκοπό να δείξει τον δρόμο για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, τη μείωση της νεανικής ανεργίας, και τη συγκράτηση του διαρκώς αυξανόμενου ρεύματος των νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα μας προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Ads
 

Στην εκδήλωση την παρουσίαση έκανε ο  Δρ. Ηρακλής Αγιοβλασίτης, εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, Εθνικού Σημείου Αναφοράς για το πρόγραμμα Horizon 2020.

Δείτε την παρουσίαση του:

 

Μίλησε επίσης ο Δρ. Απόστολος Δημητριάδης, εκπρόσωπος του Praxi Help-Fοrward Network, για τα τα ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης των SME instrument & Fast Track to Innovation (FTI).

 

Τις επιχειρηματικές τους προσπάθειες και τις εμπειρίες τους για την εξασφάλιση χρηματοδότησης κατέθεσαν ο Γιάννης Τζέκος, της Tzekos Organic Herbs και η Φανή Αργυροπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας στην Blink Wines και στο Κτήμα Πιερία Ερατινή.

 

 

Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση μεταξύ του Στέλιου Κούλογλου, των ομιλητών και του κοινού κατά την οποία δόθηκαν απαντήσεις στις συγκεκριμένες ανάγκες χρηματοδότησης ή εύρεσης απασχόλησης των συμμετεχόντων.

image

Επόμενος σταθμός της περιοδείας η Πάτρα, όπου οι προτάσεις θα παρουσιαστούν στις 12 Φεβρουαρίου.