Ο απόρρητος φάκελος της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη θα παρουσιαστεί το  Σάββατο, 21 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης για τον «Φάκελο Λαμπράκη».

Ads

Στην έκθεση, εκτός από τα στοιχεία που περιλαμβάνει ο φάκελος και φωτογραφικό υλικό της εποχής, θα εκτίθενται και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας του ο Γρηγόρης Λαμπράκης, στις 27 Μαΐου 1963.

Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται και παρουσιάζεται δημοσίως στην πλήρη του μορφή ο Φάκελος Λαμπράκη και, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η παρουσίαση αποτελεί «γεγονός ιδιαίτερης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας για την Ηλιούπολη και για την Ελλάδα και αποτυπώνει με χαρακτηριστικά στοιχεία το κλίμα μιας δύσκολης εποχής για την Ελλάδα».

Διαβάστε σχετικά: «Ο Λαμπράκης και το κίνημα ειρήνης» του Πάνου Τριγάζη

Ads

Η έναρξη της έκθεσης θα σηματοδοτηθεί από την παρουσίαση του φακέλου, το Σάββατο, 21 Απριλίου, στις 19:30, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης (Λ. Ειρήνης 14-16), από τους δημοσιογράφους Γιώργο Πετρόπουλο και Γιώργο Λιάνη.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γρηγόρης Λαμπράκης» και την «Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης».