Επτά projects, 4 εργαστήρια ανοικτά για το κοινό, ομιλίες και μεγάλος ενθουσιασμός. 

Ads

Όλα αυτά στο Athens Science Festival  2016 το οποίο συμμετείχαν οι υπότροφοι του Angelopoulos Clinton Global Initiative University προκειμένου να παρουσιάσουν καινοτόμες δράσεις αλλά και τη μεγάλη κοινότητα εθελοντών της διοργάνωσης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αποτελούνταν από Έλληνες φοιτητές.  

image

Όσοι ενδιαφέρονται για σχέδιο, μηχανική και αρχιτεκτονική είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Girls Go Coding  και το Geomiso ενώ όσοι ενδιαφέρονται για την αναπαραγωγική υγεία, το Μάθε σωστά, ζήσε καλά.   

Ads

Παρουσιάστηκαν συνολικά επτά projects: E-Lab, Code it Like a Girl, MathAid, Bloode, Green Agents, E-tutorial Gate, Geomiso. 

Επίσης, τα παιδιά του δημοτικού «έπαιξαν» με τις ιδέες και τις επιστήμες, τους μαθηματικούς γρίφους και τα πειράματα φυσικής ενώ οι μαθητές Λυκείου ανακάλυψαν εργαστήρια γραφής κώδικα, τη δημιουργία παγκοσμίως πρωτοποριακού software στον τομέα της αρχιτεκτονικής καθώς και την πρώτη ψηφιακή κοινότητα για εθελοντές αιμοδότες στην χώρα. 

image

Από το 2013, το Angelopoulos Clinton GIU Fellowship δίνει την ευκαιρία σε Έλληνες φοιτητές να υλοποιήσουν τις ιδέες τους για προγράμματα κοινωνικής δράσης, αλληλεγγύης και επιχειρηματικότητας. 

Ιδέες σε τομείς εκπαίδευσης, καινοτομίας, προσφοράς, αγροτικής ανάπτυξης, δημόσιας υγείας βρίσκουν υποστήριξη, ενώ στους φοιτητές προσφέρεται συμμετοχή σε πρόγραμμα διεθνούς ευαισθητοποίησης και κατάρτισης στην Αμερική. 

Δεκαέξι συνολικά φοιτητές επελέγησαν να συμμετάσχουν στο φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών Angelopoulos CGIU, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά.