Το ΜONITOR in CONCERT παρουσιάζει τους TANGO WITH LIONS live, για πρώτη φορά στην Κρητη, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στο HERLIN project space (Αρχ Μακαρίου 17, Ηράκλειο)

Ads

opening act: Oρφέας Κάππα & Trio Salome

Doors open @ 22.00
Είσοδος 10 Ευρώ

image

Ads

Οι Tango with Lions σχηματίστηκαν το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου) ξεκινώντας σαν μια μεταβαλλόμενη ομάδα μουσικών και εξελίχθηκαν στη σημερινή σταθερή πλέον σύνθεση του συγκροτήματος. Το ντεμπούτο album, “Verba Time”, κυκλοφόρησε το 2010 και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές ενώ το κομμάτι “In A Bar” έχει σπάσει ρεκόρ ακροάσεων στο youtube. Το δεύτερο album “A Long Walk” κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2013 και συμπεριλήφθηκε μέσα στους καλύτερους δίσκους της χρονιάς από τον μουσικό τύπο, ενώ ψηφίστηκε στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα albums του 2013 από το Mixgrill.gr.

Τα τραγούδια των Tango with Lions είναι ένας μεγάλος περίπατος, όπου οι γλυκόπικρες μελωδίες και οι ονειρικοί στίχοι συναντούν γεμάτες ενορχηστρώσεις. Ατμοσφαιρικός ηλεκτρισμός με σκοτεινά ξεσπάσματα, μυσταγωγικές μελωδίες τρομπονιού, ένα παλιό πιάνο και ένα σκοτεινό και στιβαρό rhythm section, πλαισιώνουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που πλανάται γύρω από τη φωνή της Kat. Το κάθε τραγούδι των Tango with Lions είναι και μια μικρή ιστορία, με διαδρομές μέσα σε σκοτεινά όνειρα, νυχτερινά ταξίδια, ηλιόλουστες φαντασιώσεις, αναμνήσεις και ιστορίες αγάπης και αποχωρισμού.

Δουλεύοντας πλέον το νέο υλικό τους, οι Tango with Lions έρχονται στο Ηράκλειο Κρήτης για να μας ταξιδέψουν μέσα στη μουσική τους πορεία και να μας παρουσιάσουν ένα μικρό δείγμα από τα καινούργια τους τραγούδια. 

Tango with Lions

Κατερίνα Παπαχρήστου – φωνή, κιθάρα, πιάνο
Γιάννος Παραμυθιώτης – ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Βεργέτης – ντραμς
Θοδωρής Ζευκιλής – μπάσσο
Jim Σταρίδας – τρομπόνι

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι εξαιρετικοί Ορφέας Κάππα & TRIO Salome

Οι TRIO Salome είναι ένα ορχηστρικό ακουστικό σχήμα που αποτελείται απ’ τους Ορφέα Κάππα (κλαρίνο), Γιάννη Νούρο (Κιθάρα) και Νίκο Οικονομέα (τύμπανα). Επηρεασμένοι απο swing, jazz, blues, και παραδοσιακά στοιχεία, ξεκίνησαν παίζοντας στο δρόμο στις αρχές του 2014 συνθέσεις του Ορφέα Κάππα και αλλόκοτες διασκευές. Απο τότε συνεχίζουν την πορεία τους και ετοιμάζουν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “End of the World Radar”.