Την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού στο Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ – Λάκης Καραλής (Αγ. Όρους 16 & Κωνστ/πόλεως 115, Μετρό Κεραμεικού) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα με αφορμή την παράσταση «Ανθρωποφύλακες», από το ομώνυμο βιβλίο του Περικλή Κοροβέση, η οποία θα προηγηθεί.

Ads

Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο συγγραφέας του βιβλίου Περικλής Κοροβέσης. Το θέμα της συζήτησης είναι: «Ανθρωποφύλακες τότε και σήμερα: Φυλακές ανθρώπων, κοινωνιών και δικαιωμάτων».

Info

Οι συντελεστές της παράστασης ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ: Χάρης Γιουλάτος, σκηνοθεσία, Πάνος Τζίνος, ερμηνεία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
9:00 – 10:20 μμ: θεατρική παράσταση ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ
10:20 – 11:30 μμ: Ομιλίες και Συζήτηση με το κοινό.

Ads

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ: 210-3425.637.
Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής
Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Ανθρωποφύλακες

Οι «ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ» του Περικλή Κοροβέση είναι η πολιτική μαρτυρία του ίδιου του συγγραφέα που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και αναφέρεται στις δοκιμασίες και τα βασανιστήρια που υπέστη ο ίδιος από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Το έργο ανέβηκε φέτος για πρώτη φορά στο θέατρο, ως μια αναφορά στη μνήμη που συνδέει τα κοινά σημεία του χθες με το σήμερα, μέσα από τη λειτουργία ενός συστήματος εκφοβισμού, ελέγχου και εξαναγκασμού των ατόμων και των μαζών, αλλά και την αντίσταση σ’ ένα τέτοιο σύστημα.

Η παράσταση «ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ» του Π. Κοροβέση, είναι ένας μονόλογος με πολλά πρόσωπα και παρουσιάζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία κάθε Τετάρτη στις 9μμ, από τις 6 Μαΐου 2015 (έως τις 10 Ιουνίου) στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής

Σκηνοθεσία: Χάρης Γιουλάτος,
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Κώνστα,
Σκηνικά – Κοστούμια: Μέη Καραμανίδη,
Φωτισμοί: Έλενα Παπασταύρου,
Μουσική: Νίκος Βογιατζάκης,
Σκηνοθεσία trailer: Θάνος Κερμίτσης, Χάρης Γιουλάτος,
Ήχος: Αντώνης Κουτελιάς.
Ερμηνεύει ο ηθοποιός Πάνος Τζίνος
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μειωμένο)
Trailer της παράστασης: