Ένα κανονικό νησιώτικό γλέντι στήνει το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για την Τσικνοπέμπτη! Κρήτες και Καριώτες – ενώνουν τις δυνάμεις τους για – να τσικνίσουν όλοι οι πότες! Ικαριώτικο και πεντοζάλι μαζί!

Ads

Στην Κεντρική Σκηνή οι ΠΑΠΙΣΤΑΝΟΙ μας καλούν σε ένα Ικαριώτικο γλέντι και όχι μόνο… και στο UpStage ο Κωστής Αβυσσινός συμπράττει με τους Μαρία ΛούκαΑλέξη Νόνη και Γιώργο Ζαχαριουδάκη και μας καλούν σε ένα αποκριάτικο γλέντι όπου η κρητική μουσική παράδοση πρωταγωνιστεί.
 
Το Γυάλινο θέατρο στήνει μια βραδιά γεμάτη κέφι, τραγούδι και χορό. Ένα γνήσιο γλέντι αποκριάς!

«Χορέψετε παπούτσια μην λυπάστε»…

…όπως προστάζει και το νησιώτικο, παραδοσιακό τραγούδι!

Ads

Παπιστάνοι – Κεντρική Σκηνή

image

Οι Παπιστάνοι, «εκ της Νικαρίας ορμώμενοι», θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα γιορτής και αυθεντικού «πανηγυριού», θα μας παρασύρουν σε μια μετα – διονυσιακή διάσταση, made in Ikaria, με την παρουσία στο πρόγραμμά τους και αρκετών έντεχνων τραγουδιών!

Mαζί τους στο τραγούδι θα είναι: η Βιολέτα Ίκαρη και ο Θεολόγος Κάππος και οι Κώστας Παπαγιάννης στις κιθάρες & Δρόσος Σκυλάς στα κρουστά
 
Οι Παπιστάνοι είναι οι: Χάρης Τσώρης – Καραπέτης, ενορχήστρωση – τραγούδι – κιθάρα – μπουζούκι τρίχορδο. Κωνσταντίνος Καλογρίδης, λαούτο – μπουζούκι τετράχορδο. Ευθυμία Μαγγίρα, τραγούδι – φωνητικά. Νικός Κράτσας, βιολί.

UpStage

image

Κωστής Αβυσσινός – Μαρία Λούκα

Αλέξης Νόνης – Γιώργος Ζαχαριουδάκης

image

Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 3 Μαρτίου, τρεις σπουδαίοι μουσικοί και μια τραγουδοποιός από την Κρήτη συμπράττουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Upstage μας παρασύρουν σε ένα αποκριάτικο γλέντι, με άρωμα Μεσογείου.

Οι τέσσερεις καλλιτέχνες δημιουργούν ένα γνήσια παρεΐστικο κλίμα, με τις επιρροές της κρητικής μουσικής παράδοσης, να λειτουργούν ως βάση και αφετηρία. Μας ξεσηκώνουν με τα παντρέματα της κρητικής μουσικής με άλλες παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας, με τους ήχους της Ανατολής αλλά και της Δύσης.

Ο σπουδαίος μουσικός και τραγουδιστής Κωστής Αβυσσινός, γιός του θρυλικού βιολάτορα Γιώργη Αβυσσινού, θα παίξει το μπουλγαρί και άλλα έγχορδα και θα μας τραγουδήσει τους καημούς και τις χαρές της Κρήτης. Η τραγουδοποιός Μαρία Λούκα, θα μας θυμίσει τραγούδια αγάπης και νοσταλγίας. Το ρυθμό της παράδοσης θα δίνουν ο αισθαντικός κρουστός Αλέξης Νόνης (Χαΐνηδες) και ο δεξιοτέχνης των πνευστών Γιώργος Ζαχαριουδάκης.
 
INFO
 
ΠΑΠΙΣΤΑΝΟΙ – Κεντρική Σκηνή

Ώρα έναρξης: 22:30
 
Κωστής Αβυσσινός – UpStage

Ώρα έναρξης: 22:00
 
Τιμές

Είσοδος 10 ευρώ με μπύρα/ κρασί
12 ευρώ με ποτό
40 ευρώ φιάλη κρασί ανά 2 άτομα
80 ευρώ φιάλη ποτό ανά 4 άτομα
 
Όπως «προστάζει» η ημέρα προαιρετική επιλογή ποικιλία κρεατικών + άφθονο κρασί 25 ευρώ/άτομο