Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο… μια πόλη όπου το χιούμορ και η φαντασία νικούν χωρίς καν να χρειαστεί να πολεμήσουν!

Ποιος θα τολμούσε να οδηγήσει σε δρόμους που αλλάζουν συνέχεια πορεία; Να κοιτάξει ένα άγαλμα που ξεκαρδίζεται στα γέλια; 

Να στείλει επιστολή σε ένα ταχυδρομείο που γράφει στα γράμματα ό,τι του κατέβει; Να μπει σε ένα περίεργο μουσείο; Ο πόλεμος προσπάθησε, αλλά…

Βασισμένη στο πολυβραβευμένο παραμύθι «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» του αγαπημένου στους μικρούς αναγνώστες Αντώνη Παπαθεοδούλου, η νέα παράσταση της Παραμυθοχώρας θα ζωντανέψει στη σκηνή τις περιπέτειες της πόλης αυτής με μουσικές και τραγούδια γραμμένα από τον Φοίβο Δεληβοριά.

Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο είναι μια πόλη έξυπνη, πρωτότυπη, λειτουργική, αυτόνομη, ευαίσθητη, αλληλεπιδραστική, παιχνιδιάρα, αστεία και… σχεδιασμένη με αντιπολεμική πρόβλεψη.

Με το βλέμμα στραμμένο σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, τους πολέμους και τις συνέπειές τους στη ζωή των παιδιών, η Παραμυθοχώρα ζωντανεύει μια ιστορία όπου, ο εχθρός απογυμνώνεται από τα όπλα του. Από την ίδια του την επιθετικότητα. 

Μία παράσταση που προβάλλει διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματα χρησιμοποιώντας μία μίξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων και πολύ μουσική και τραγούδι.

Κάθε Κυριακή στις 11:00 στην Παραμυθοχώρα!
Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1, ΜΕΤΣ -  Αθήνα 
Έως τις 29 Ιανουαρίου 
Απαραίτητη η Κράτηση Θέσης - Περισσότερα εδώ

Συντελεστές

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Μουσική – Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς
Σχεδιασμός κούκλας – σκηνικών – σκηνοθεσία – ερμηνεία: Μαρία Παπαγεωργίου, Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

Φωνητική διαμόρφωση: Ρηνιώ Κυριαζή
Χορογραφίες: Δήμητρα Κρητικίδη
Σχεδιασμός φωτισμού: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Παίζουν: Μαρία και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου