Η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, συνδιοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων την Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 τιμώντας την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Ads

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, (πεζόδρομος οδού Βουκουρεστίου) στις 19:00, με θέμα «Θα νικήσουμε το ρατσισμό. Μαζί» και στόχο να σηματοδοτήσει την ανάγκη για την ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας και την συσπείρωση των Κοινωνικών και Πολιτικών δυνάμεων στη μάχη κατά της ιδεολογίας και των φαινομένων του ρατσισμού.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Ο Βρετανός ηθοποιός, Τζέρεμι Άιρονς θα διαβάσει και θα αποδώσει κείμενα που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα και το ρατσισμό, ενώ η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει τραγούδια από τη μπαλάντα του Μαουτχάουζεν.

Επίσης, θα παρευρεθούν μαθητές Λυκείου, που με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας επισκέφθηκαν το στρατόπεδο του Άουσβιτς το 2013 και θα μεταφέρουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους.

Ads

image