Από τις 26 ως τις 30 Αυγούστου διοργανώνεται στα Χανιά το Διεθνές Συνέδριο “Ions for Cancer Therapy, Space Research and Material Science”. Διοργανωτές του συνεδρίου αυτού είναι τα πιο καταξιωμένα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ευρώπης όπως το CERN-European Organization for Nuclear Research, το EMMI-ExtreMe Matter Institute, το Fair-Facility for Antiproton and Ion Research, το GSI-Helmholtzzentrum fur Schwerionenforschung, το Saint Petersburg State University, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κλπ.

Ads

Ένα από τα καινοτόμα στοιχεία του προγράμματος του συνεδρίου αυτού είναι ότι οι εργασίες του είναι ανοικτές στο ευρύτερο κοινό. Το κοινό, ως τελικός αποδέκτης των αποτελεσμάτων της έρευνας, καλείται να λάβει μέρος σε ειδικές διαλέξεις οι οποίες θα δοθούν από Πανεπιστημιακούς Ερευνητές στα Ελληνικά.

Ειδικότερα την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 στις 20:00-22:30 θα δοθεί διάλεξη εκλαϊκευμένης επιστήμης με θέμα: Η υγεία της γυναίκας στο επίκεντρο της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας.

Ως εισηγητές έχουν προσκληθεί ο καθηγητής Αντώνης Μακρυγιαννάκης  Διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Καθηγητής Κώστας Μπάλας Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνείο Κρήτης. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Ανδρέας Ρουμελιώτης.

Ads