Οι Εκδόσεις Κέδρος και ο Βιβλιοπόντικας προσκαλούν σε συζήτηση – παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου και συμβούλου ανθρωπίνων σχέσεων Κρυσταλίας Πατούλη:
 

Ads

«Η Έρευνα  για την κρίση (2010-2014)»,

το Σαββάτο 23 Μαϊου 2015 στις 8 μ.μ
 

Για τα αποτελέσματα της ακτιβιστικής Έρευνας που συμμετείχαν 180 άνθρωποι των Γραμμάτων, των Επιστημών και των Τεχνών, σε πάνω από 280 άρθρα και συνεντεύξεις, θα μιλήσει η συγγραφέας και ο Τέος Ρόμβος, συγγραφέας.

Ads

*Τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν για το έργο του ΚΕΘΕΑ και της ΜΕΡΙΜΝΑΣ.

«[…] Είναι ενδιαφέρον ότι οι συμμετασχόντες στην έρευνα φαίνεται να διακρίνουν σαφώς τα αίτια της γεννήσεώς της και να αντιλαμβάνονται τα λάθη που εσημειώθησαν, προτείνουν κάποιες λύσεις που δεν απέχουν από αυτό που ο καθένας θα θεωρούσε λογικό, αλλά δεν φαίνεται να εισακούωνται από τους αρμόδιους. Ίσως τα έσοδα του βιβλίου έπρεπε να διατεθούν για την επιμόρφωση των αρμοδιών;» Χαρίκλεια Δημακοπούλου, Η έρευνα για την κρίση 2010 – 2014, «Εστία», 21.3.2015

Info:


Βιβλιοπωλείο Βιβλιοπόντικας, Σαββάτο 23 Μαϊου 2015, 8μμ, Άνδρου 10 – Ερμούπολη, Σύρος, τηλ. 2281079260 – Είσοδος  ελεύθερη.

Η πρόσκληση στο φ/β εδώ
 

image

Περισσότερα για την έρευνα και τα αποτελέσματά της εδώ

Από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι σήμερα 180 πρόσωπα των Γραμμάτων, των Eπιστημών και των Tεχνών απαντούν στην Κρυσταλία Πατούλη με βάση το ερώτημα «Ποιες αιτίες μας έφεραν ως εδώ και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε;» και 19 πρόσωπα από αυτά απαντούν σε υποερωτήματα ανάλογα με την επικαιρότητα, στο πλαίσιο της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr, δημιουργώντας έναν δημόσιο διάλογο με πάνω από 280 άρθρα και συνεντεύξεις. Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάζονται αναλυτικά στο βιβλίο.

Τα έσοδα της παρούσας έκδοσης θα διατεθούν στο ΚΕΘΕΑ, που συμβάλλει καθοριστικά εδώ και δεκαετίες στην επίλυση κρίσεων προς την ανεξαρτητοποίηση, και στη ΜΕΡΙΜΝΑ, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των απωλειών στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

«Το παρόν βιβλίο, εστιάζοντας στον χωρίς παρωπίδες διάλογο, δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αξιολογήσει ο ίδιος τα γεγονότα, μακριά από επεμβάσεις χειραγωγικού χαρακτήρα που διαστρεβλώνουν την αλήθεια, εμποδίζοντας τις διαδικασίες συγκρότησης συλλογικής συνείδησης, εκ των ων ουκ άνευ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αιτίων αλλά και των συνεπειών της κρίσης.»
Ζήσης Δ. Παπαδημητρίου

Κριτικές – Παρουσιάσεις: