Το Ελληνικό Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής (Greek Public Policy Forum) και η Πολιτική Κοινότητα «Μπροστά» συνδιοργανώνουν ανοιχτή δημόσια εκδήλωση με θέμα τη συνταγματική αναθεώρηση την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7μ.μ., στην κινηματογραφική αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα).

Ads

 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή ένα ερωτηματολόγιο (expert survey) που εκπόνησε η ερευνητική ομάδα του Φόρουμ (GPPF) σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση στην Ελλάδα και με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων (και ξένων) κοινωνικών επιστημόνων του εξωτερικού. Η εκδήλωση έχει ως σκοπό την προώθηση του δημοσίου διαλόγου για μια σειρά θεμάτων σχετικών με τη συνταγματική αναθεώρηση (πολιτειακή δομή, διαφάνεια, ανθρώπινα δικαιώματα, κλπ.). Δεδομένου ότι η Πολιτική Κοινότητα «Μπροστά» προωθεί ζητήματα θεσμικών και πολιτικών αλλαγών, η συγκυρία είναι κατάλληλη για να ανοίξει ένας ουσιαστικός και τεκμηριωμένος διάλογος για το ζήτημα.
 
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι κ.κ. Μαρία Γιαννακάκη (Βουλευτής ΔΗΜΑΡ Β’ Πειραιά), Χρίστος Δήμας (Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας), Γιάννης Ραγκούσης (πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) και Σταύρος Τσακυράκης (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, υπ. Ευρωβουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ). Το συντονισμό θα αναλάβει ο κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος από τους «Μπροστά».
 
Στην έναρξη της εκδήλωσης θα προβληθούν ολιγόλεπτα βίντεο από ακαδημαϊκούς που έχουν απαντήσει στο ερωτηματολόγιο (Γιώργος Τσεμπελής, Αιμίλιος Αυγουλέας, Δημήτρης Καιρίδης, κλπ.). Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν συνοπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους ομιλητές και στο τέλος ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Η εκδήλωση προβλέπεται να διαρκέσει συνολικά δύο ώρες.
 
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων. Για κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να καλέσετε στο (210) 3418550.

INFO
Φταίει το Σύνταγμα για την Κρίση;
Μια Πολύπλευρη Συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) 
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Ώρα: 19:00

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Ads

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 210 3418579 210 3418550, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00