Παρουσίαση – συζήτηση για την κλωστική κάνναβη και για την σύσταση Εταιρίας Λαϊκής Βάσης με στόχο τη δημιουργία μιας μονάδας επεξεργασίας Κλωστικής Κάνναβης βιομηχανικής κλίμακας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 16.00 – 17.30 στο Στέκι Κατοίκων, Μοναστηρίου & Θηναίας, Ακαδημία Πλάτωνα – Αθήνα.

Ads

Η εκδήλωση περιλαμβάνει 30λεπτη παρουσίαση του εγχειρήματος από την ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ και θα ακολουθήσει συζήτηση και η σύσταση της υπό ίδρυσης Εταιρίας Λαϊκής Βάσης. 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 5ου φεστιβάλ συνεργατικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Ads

Δυο λόγια για το εγχείρημα: η ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματίες και ερευνητές, προτείνουν μια σύμπραξη γεωργών, μεταποιητών, καταναλωτών και άλλων ενδιαφερόμενων επαγγελματιών για τη δημιουργία μιας πολυμετοχικής εταιρίας λαϊκής βάσης.

Η εταιρία θα είναι ανώνυμη, με ονομαστικές μετοχές, θα λειτουργεί όμως με συνεταιριστικές αρχές και σκοπό την κατασκευή ενός εργοστασίου επεξεργασίας κλωστικής κάνναβης και μιας γραμμής παραγωγής μονωτικού και οικοδομικού υλικού.

 

Παράλληλα, η ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ προχωράει στην δημιουργία μιας συνεταιριστικής μονάδας μεταποίησης ελαίων και τυποποίησης διατροφικών προϊόντων και ειδών υγιεινής από κλωστική κάνναβη. Για το σκοπό αυτό θα διαθέσει 10 συνεταιριστικές μετοχές σε ενδιαφερόμενους επενδυτές- συνεργάτες. 

5o Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας
 
Παρασκευή 3 έως Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, Τηλεφάνους και Μοναστηρίου 140

«Στο φετινό Φεστιβάλ επιχειρούμε να φέρουμε πιο κοντά και να δώσουμε λόγο σε όλους όσους συντελούν στην πραγμάτωση του εγχειρήματος όσο και να ανοίξουμε διάπλατα το διάλογο πάνω στις αρχές, τις δυνατότητες και το μέλλον της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας.

Δημιουργούμε φέτος Κόμβους που στόχο έχουν να συγκεντρώσουν περισσότερες από μια θεματικές μέσα τους και να δείξουν πως μπορούν τα διαφορετικά εγχειρήματα να συνεργαστούν μεταξύ τους στα πλαίσια της αλληλεγγυας και συνεργατικής οικονομίας. Οι Κόμβοι αυτοί θα συνδέονται μεταξύ τους μέσα από ένα διαρκές εκφραστικό και παιγνιώδες δρώμενο που θα αγαλλιάσει όλους τους παρόντες.

Με εργαστήρια, ομιλίες, προβολές, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες καλλιτεχνικής έκφρασης θα επιχειρήσουμε για άλλη μια φορά να δώσουμε το έναυσμα για συμμετοχή, διασύνδεση, επικοινωνία όλων όσων θεωρούν την αυτονομία την αυτοδιεύθυνση και τη συνεργατικότητα ως αδιαπραγμάτευτες αξίες».

Πρόγραμμα 5ου Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας
 
Παρασκευή – 03/06/2016
Σαββάτο – 04/06/2016
Κυριακή – 05/06/2015

Δείτε το πρόγραμμα εδώ
 

ΚΟΜΒΟΙ

Α. ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ & ΑΥΤΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

1. Θεματική Τροφή & Προϊόντα
2. Θεματική Υγεία
3. Θεματική Στέγαση
4. Θεματική Παιδεία

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

5. Θεματική Εργασία
6. Θεματική Εναλλακτικά Νομίσματα
7. Θεματική Οικονομία
8. Θεματική Εθελοντών

C. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

9. Θεματική Τεχνολογία
10. Θεματική Ενέργεια
 

D. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

11. Θεματική Παιχνίδι
12. Θεματική Τέχνες