Με το σύνθημα «Κάνουμε την αλληλεγγύη μεταδοτική», διοργανώνουν εκδηλώσεις τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αττικής στις 27 και τις 28 Ιουνίου.

Ads

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες γειτονιές της Αττικής και θα περιλαμβάνουν ενημέρωση του κόσμου για τη δράση των κοινωνικών ιατρείων με σκοπό τη συγκέντρωση φαρμάκων, βρεφικού γάλακτος και εξοπλισμού.

Ένα κουτί βρεφικό γάλα, ένα φάρμακο, μια ώρα προσφοράς σε κάποιο από τα κοινωνικά ιατρεία είναι ανεκτίμητη βοήθεια.

Οι εκδηλώσεις:

  • Την Παρασκευή , 27/06 (Κοινωνικό Ιατρείο Περιστερίου, Πατησίων και Ιλίου)

    Ads
  • Το Σάββατο, 28/06 (Ιατρεία Ελληνικού, Αθήνας, Πειραιά, Σαλαμίνας και Ν. Σμύρνης)

Λίγα λόγια για τα κοινωνικά ιατρεία:

1, Σε πολλές γειτονιές της Αττικής αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία αλληλεγγύης έχουν τα τελευταία χρόνια δημιουργήσει ασπίδα προστασίας για όλους όσοι έχουν αποκλειστεί από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

2.Έχουν δημιουργηθεί από γιατρούς και πολίτες σε εθελοντική βάση και λειτουργούν ανεξάρτητα από το κράτος. Ως συλλογικότητες αγωνίζονται να κρατήσουν όρθιους τους ανθρώπους απέναντι στην κρίση και τις πολιτικές λιτότητας.

3. Σήμερα 750 γιατροί, φαρμακοποιοί και πολίτες στην Αττική παρέχουν εντελώς δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη και την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή σε όσους έχουν ανάγκη, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, τους άπορους, Έλληνες και μετανάστες.