Η συστημική δημοσιογραφική επιθετικότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλαπλές ατραπούς για να εκφρασθεί και αρκετούς (δυστυχώς) υπηρέτες της.

Ads

Η επισωρευθείσα πλέον εμπειρία έχει καταγράψει τους εκφραστές της και έχει αποκρυσταλλώσει τις μεθόδους τους. Ψευδολογίες, συκοφαντίες, σκανδαλολογίες και τόσα άλλα. Οι τελευταίες πάντως δεν εξαντλούνται . Πάντα υπάρχει και κάτι νέο και πρωτότυπο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» Γ. Παπαχρήστος δικαιούται τον τίτλο του πρωταθλητή. Τόσες και τόσες «έγκυρες» αποκαλύψεις έχει κατορθώσει! Τι να πρωτοθυμηθείς. Από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ που έκαψε την Marfin, έως τα 30000 Ευρώ που ξόδεψε ο ΓΑΠ σε κάποιο ταξίδι που έγιναν 300000 (την εποχή που ο ΔΟΛ είχε στραφεί εναντίον του), έως το γραφείο με δουλειές και προμήθειες 50000 Ευρώ  που είχε στήσει  ο Παππάς στη Συγγρού, και τόσα άλλα.

Τελευταία «επιτυχία» του έγκριτου δημοσιογράφου ο «αρραβώνας» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με κουμπάρο τον Λαλιώτη! Άραγε πρόκειται για μια ακόμα «ανακρίβεια» στα πλαίσια του τυχοδιωκτικού πόλεμου των γνωστών ΜΜΕ; Ισχυρίζομαι πως όχι. Πρόκειται για μια νέα μέθοδο του συνεχούς αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολέμου. Εξηγούμαι.

Ads

Στην πρόσφατη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ το ΠΑΣΟΚ έδειξε για πρώτη φορά μια κάποια διαφοροποίηση από την ΝΔ. Αντιλαμβανόμενοι οι επικεφαλής του ότι ο εναγκαλισμός μαζί της αρχίζει να γίνεται θανάσιμος για αυτούς, επέλεξαν μια στοιχειώδη κίνηση αυτοπροστασίας και οριοθέτησης απέναντι της. Όμως το βαθύ κράτος της διαπλοκής ούτε αυτό το ανέχεται.

Η στρατηγική της μετωπικής αντιπαράθεσης δεν πρέπει να έχει (ούτε και να δείχνει ότι έχει) ρωγμές. Τι χρειαζόταν λοιπόν;  Χρειαζόταν να προκληθεί μια άλλη επικαιροποιημένη ετεροβαρής οριοθέτηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Έφτανε μια τέτοια από την ολίγιστη για το «όλον» ΠΑΣΟΚ  Φ. Γεννηματά; Βεβαίως όχι. Μια δήλωση όμως από την εμβληματική, για το χώρο, προσωπικότητα του Κ. Λαλιώτη θα μπορούσε να παίξει αυτό το ρόλο. Έπρεπε να προκληθεί όμως κάτι τέτοιο γιατί ο συγκεκριμένος πολιτικός δείχνει αποστρατευμένος. Μια αποκάλυψη λοιπόν από τον πάντα πρόθυμο για τέτοιες αποστολές Γ.Π. θα βοηθούσε. Όπως και έγινε.

Οι ψαροντουφεκάδες προκειμένου να βγάλουν το χταπόδι από την τρύπα του (θαλάμι) χρησιμοποιούν χημικά που του προκαλούν ασφυξία, συνήθως γαλαζόπετρα (θεϊκό χαλκό) ή χλωρίνη. Η μέθοδος έχει επιτυχία ασχέτως αν τα χημικά καταστρέφουν τον βυθό. Ποιος «Παπαχρήστου» νοιάζεται όμως για αυτό.