Η τραμπούκικη και όπως πάντα θρασύδειλη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών εναντίον ενός αριστερού πολίτη δε συνιστά έκπληξη. Η Χρυσή Αυγή από τη δημιουργία της αυτό έκανε: χτυπούσε και προσπαθούσε να εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους της. Το ρατσιστικό μίσος της είναι το μίσος αυτών που έχουν για πραγματική, πολιτική πατρίδα τη ναζιστική Γερμανία εναντίον κάθε αριστερού, κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικού πολίτη και κάθε ενός που ανήκει σε κατώτερη κοινωνική τάξη και έχει συνείδηση των κοινωνικών του συμφερόντων, ανεξαρτήτως χρώματος, έθνους, φυλής και θρησκείας.

Ads

Η προβολή του αντιμεταναστευτικού της προφίλ, χωρίς να παραγνωρίζουμε το βαθύ και προφανή ρατσισμό της Χρυσής Αυγής δεν ήταν παρά το όχημα προκειμένου να αποκτήσει δημοφιλία, να παραπλανήσει το λαό ως προς τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και να προωθήσει την κατάλυση της δημοκρατίας που ήδη έχει δεχτεί βαρύτατα πλήγματα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τα ξένα κέντρα που τις καθοδηγούν.

Η αστυνομία και το σύνολο των κρατικών λειτουργιών είναι φυσικό να ανέχονται ακόμα και να υποστηρίζουν τη δράση της Χρυσής Αυγής, μαζί με εξευτελισμένους, αστούς πολιτικούς που ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης προσπαθούν χυδαία να ταυτίσουν ΣΥΡΙΖΑ και κάθε αριστερό κόμμα με τη Χρυσή Αυγή και φυσικά με ΜΜΕ που παπαγαλίζουν την κυβερνητική γραμμή. Παρά το γελοίο, ψευτό- αντισυστημικό της χαρακτήρα- η δημόσια ούρηση έξω από τα γραφεία του MEGA και άλλες επικοινωνιακές μπαρούφες- η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα παρακρατικών μηχανισμών του αστικού κράτους και υπηρέτης των πιο παρασιτικών και χυδαίων μερίδων του κεφαλαίου.

Δεν πρέπει να κουραστούμε να λέμε ότι υλοποιεί δύο ρόλους: ο πρώτος είναι να λειτουργήσει ως πιονέρος και ως φόβητρο μιας εμφυλιοπολεμικής κοινωνικής έντασης, προς όφελος των μνημονιακών δυνάμεων, προκειμένου να προχωρήσουν οι τελευταίες και στο όνομα της δημοκρατίας να προχωρήσουν σε αυταρχικοποίηση και νόθευση της δημοκρατίας, επισείοντας τον κίνδυνο του χάους.

Ads

Ο δεύτερος ρόλος όμως που θα κληθεί να παίξει η Χρυσή Αυγή, εφόσον ο λαϊκός ριζοσπαστισμός δεν ελεγχθεί από το κατεστημένο θα είναι της προώθησης της πλήρους εκτροπής και κατάλυσης της δημοκρατίας.

Μπροστά στα μάτια μας εξελίσσονται τα γεγονότα που οδήγησαν και στο παρελθόν στην κατάλυση της δημοκρατίας και στις εθνικές τραγωδίες πολλών λαών και εμείς μένουμε αδρανείς, θεωρώντας ότι αυτά δε γίνονται σήμερα. Λάθος. Κανείς, ούτε από την Ευρώπη, ούτε από την Αμερική δε θα διασώσει μια δημοκρατία αν ο ίδιος ο λαός ανέχεται και υποστηρίζει δολοφόνους και ναζί. Κανείς δε θα σώσει μια κοινωνία αν επιλέξει ή ανεχτεί την καταστροφή της και την ατίμωσή της.

Βρισκόμαστε κοντά στο σημείο τομή: από τη μια αρχίζει να φαίνεται ένας εντεινόμενος λαϊκός ριζοσπαστισμός, που ωριμάζει.

Από την άλλη βιώνουμε την επιστράτευση κάθε συστημικού όπλου, από κατά παραγγελία διώξεις και πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ μέχρι ναζιστικές δολοφονίες. Στη μέση μια χρεωκοπημένη κυβέρνηση και η πολιτική της.

Το αν θα γύρει η πλάστιγγα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση έχει να κάνει με το αν ο λαός θα μπει στο προσκήνιο, αν θα οργανωθεί σε κάθε γειτονιά και σε κάθε μαζικό χώρο. Από το αν την επόμενη φορά που θα δουν οι πολίτες μια επίθεση μπροστά στα μάτια τους δε θα πετρώσουν από το φόβο αλλά θα μπουν στη μέση αποδεικνύοντας, είτε το θύμα είναι Έλληνας είτε ξένος ότι παραμένουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης και αυτοθυσίας. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή δολοφονεί τον ίδιο τον ελληνισμό.