Ο Spiro Qosa είναι ένας Αλβανός μετανάστης που διαμένει νόμιμα στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια, ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ως τραυματιοφορέας στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» και έχει τις καλύτερες συστάσεις για το ήθος και την εργατικότητά του. 

Ads

Τον περασμένο μήνα, η άδεια παραμονής του έληξε και ο Spiro έχασε την προθεσμία ανανέωσής της διότι δεν είχε την αξία του απαιτούμενου παράβολου των 500€.  Πλήρωσε το παράβολο, συγκέντρωσε όλα τα δικαιολογητικά, πήγε στην Πέτρου Ράλλη αλλά του είπαν ότι ήταν εκπρόθεσμος και δεν τα δέχτηκαν παραπέμποντάς τον στο Υπουργείο Εσωτερικών. Χωρίς ουσιαστικό λόγο ο Spiro Qosa αυτή τη στιγμή είναι χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα μας και ίσως κινδυνεύσει να χάσει την δουλειά του.

Ο Αλβανός φίλος μου έγινε πανελληνίως γνωστός τον Αύγουστο του 2007 όταν εργαζόμενος στην περιοχή της Ζαχάρως είχε σπεύσει να σώσει συνανθρώπους του ‘Ελληνες που είχαν βρεθεί στον πύρινο κλοιό του χωριού Αρτέμιδα, όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άτομα.  Ο Spiro διασώθηκε χάρις το θάρρος και στην επινοητικότητά του, σχεδόν διέσωσε και τον Αντιδήμαρχο Ζαχάρως, Αντώνη Κρέσπη. Μεταφέρθηκαν και οι δύο στο Νοσοκομείο και ο Spiro νοσηλεύτηκε στο Ερρίκος Ντυνάν. 

Ο Αντιδήμαρχος, δυστυχώς είχε υποστεί τόσο σοβαρά εγκαύματα που τελικά υπέκυψε. Νοσηλευόμενος στο Ερρίκος Ντυνάν ο Sprio κέρδισε την εκτίμηση όλων και γι’ αυτό προσλήφθηκε να εργαστεί εκεί από την τότε Διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Ads

Αναφέρθηκα σε όλα αυτά χωρίς να μου το ζητήσει ο ίδιος, ο οποίος παραμένει σεμνός και ταπεινός.  Είναι όμως ένας άνθρωπος που πρέπει και δικαιούται να παραμείνει στη χώρα μας και στην δουλειά του. Του χρωστάμε για όσα έκανε στη Ζαχάρω, δεν μας χρωστάει… !