Μια μέρα πριν από τις δύο διαδοχικές δολοφονίες στην Αθήνα, στα Σεπόλια και στη Βάρη, η «ανταπόκριση » Χρυσοχοϊδη φιγουράριζε στην πρώτη σελίδα των Νέων του Σαββάτου και είχε τίτλο: «Υπάρχει η μαφία του Βορρά και η μαφία του Νότου».  Στις μέσα σελίδες, ο υπουργός Προστασίας είχε το «ρεπορτάζ» για την  κατάθεση στη Δικαιοσύνη ενός βαρυσήμαντου φακέλου για το οργανωμένο έγκλημα:
 
«Περιλαμβάνει μελέτη για τη διάρθρωση και εξέλιξη αυτού του εγκλήματος. Με ονόματα και υποθέσεις, όχι μόνο ξεκαθαρίσματα λογαριασμών», διευκρίνιζε ο υπουργός. «Στα 20 τελευταία χρόνια, ένα περιχαρακωμένο φαινόμενο νύχτας και μαγαζιών που ήταν κυρίως αστυνομική υπόθεση εξελίχθηκε, οργανώθηκε και επεκτάθηκε, ιδιαίτερα μετά το 2010, σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στο φως της ημέρας, που μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τη λειτουργία των θεσμών, στη Δικαιοσύνη, την Αστυνομία, τα Μέσα και τη Διοίκηση. Δεν είναι πια πρόσωπα, ιδιοκτήτες μικρών ομάδων ή νυκτερινών κέντρων, είναι οργανώσεις που διακινούν τεράστια χρήματα, έχουν νόμιμες επιχειρήσεις, ξεπλένουν και επηρεάζουν».
 
Υπάρχει μόνο μια μικρή λεπτομέρεια: αυτός που έχει καταθέσει τον φάκελο στη Δικαιοσύνη, είναι αυτοπροσώπως ο κ. Χρυσοχοΐδης!.

Ads

Διαβάστε επίσης. Εκτέλεση στη Βάρη: Ποιος ήταν ο Τάσος Μπερδέσης
 
Δηλαδή ο υπουργός γνωρίζει ότι η Μαφία στην Ελλάδα έχει θεριέψει, θεωρεί ότι  έχει τη δύναμη να διαφθείρει τη Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ αλλά και την Αστυνομία και αντί να χτυπήσει καμπανάκι από την αρχή που ανέλαβε καθήκοντα το 2019, αρχίζει να κυνηγάει ακίνδυνες καταλήψεις, να ξυλοκοπεί νέους στα Εξάρχεια και τον Ινδαρέ ή  να δίνει συνεντεύξεις τύπου μαζί με τη θεούσα για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.
 
Και όταν οι σφαίρες αρχίσουν να πέφτουν στην Αθήνα σαν το χαλάζι προκαλώντας πολιτική ζημιά – γιατί η ΝΔ εκλέχθηκε, μην ξεχνάμε, με τη σημαία του νόμου και της τάξης-, τι κάνει;

Καταθέτει λεπτομερή έκθεση στον Άρειο Πάγο, με πληροφορίες που, αν πιστέψουμε τον συνήθως καλά ενημερωμένο αστυνομικό συντάκτη του Βήματος, είναι εξαιρετικά λεπτομερείς : «Η τρίτη συμμορία, όπως παρατίθεται στο έγγραφο που παρέδωσε ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, έχει ηγέτη έναν 56χρονο ποινικό με «κινεζικό» ψευδώνυμο, αριθμεί συνολικά 30 μέλη και δρα κυρίως στην πλατεία Μπουρναζίου, στο Κολωνάκι και σε ορισμένες άλλες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας ». Ανάλογες λεπτομέρειες, αριθμός μελών, αρχηγοί κλπ περιλαμβάνει η έκθεση και για τις «23 συμμορίες που λυμαίνονται τη χώρα».
 
Αντί να έχει δώσει διαταγή για την εξάρθρωση των συμμοριών τις οποίες η ΕΛΑΣ δηλώνει ότι γνωρίζει πολύ καλά, ο αρμόδιος υπουργός καταθέτει μια μελέτη, όπως θα έκανε ένας δημοσιογράφος ή κάποιος αναλυτής που είχε προσλάβει το υπουργείο για να κάνει αυτή τη δουλειά! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πράγματι φέρει τα πάνω κάτω: υπουργοί παριστάνουν τους δημοσιογράφους και οι τελευταίοι, αντί να κάνουν τη δουλειά τους, παίζουν πολιτικά παιχνίδια και υποστηρίζουν την κυβέρνηση.
 
Στις κανονικές χώρες, οι αρχές δεν γνωρίζουν τις Μαφίες ή δεν έχουν αρκετά στοιχεία για να τις συλλάβουν. Εδώ γνωρίζουμε τα πάντα, αλλά αντί να συλλάβουμε τους ενόχους ο υπουργός καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο!  Ο χρόνος που κατατέθηκε δεν έχει μεγάλη σημασία», εξηγεί ο υπουργός στα Νέα.  «Οι μελέτες ολοκληρώνονται όταν ολοκληρώνονται, είναι κάτι που έχει ξεκινήσει πολύ καιρό. Το βασικό είναι να αρχίσουμε». Άντε με το καλό!
 
Αλλά τι μπορεί να κάνει ο  Άρειος Πάγος;  Υπάρχει, γράφει το Βήμα, «βασικό αίτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος στα μέλη των συμμοριών από τον ΣΔΟΕ, την Επιτροπή για το ξέπλυμα χρήματος, την ΑΑΔΕ και άλλες κρατικές υπηρεσίες». Ο Άρειος Πάγος θα συντονίσει όλα αυτά και με ποια αρμοδιότητα ή μηχανισμούς; Γιατί ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν κινήθηκε όλο αυτόν τον καιρό για να συντονίσει αυτές τις αρχές και υπηρεσίες; Εκτός και αν υπονοεί, ότι η διάβρωση του συστήματος από τη Μαφία είναι τόσο μεγάλη, ώστε εμποδίζεται και για αυτό καταφεύγει, ως ύστατη λύση, στον Άρειο Πάγο.
 
Μάλλον η κατάσταση είναι πιο πεζή από τις σειρές του Netflix με την Καμόρα. Σε μια κυβέρνηση που ξυπνάει και κοιμάται με την επικοινωνία και την προπαγάνδα στο μυαλό της, η δαιμονοποίηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου ή του Ρουβίκωνα απέφερε περισσότερα οφέλη. Πόσο θα κέρδιζε στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ, αν άρχισε να κυνηγάει Μαφιόζους, πριν ξεσηκωθεί η κοινή γνώμη με τις δολοφονίες μέρα μεσημέρι και τα αποτρόπαια εγκλήματα τύπου Γλυκά Νερά; Τίποτα.
 
To ίδιο σενάριο βλέπουμε με την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Ξεσηκώνουν, σε συγχορδία με τη λίστα Πέτσα, τον κόσμο για τα -υπαρκτά- φαινόμενα ανομίας σε ορισμένα Πανεπιστήμια και τα γενικεύουν για να κερδίσουν δημοσκοπικούς πόντους και να στριμώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε προκήρυξη για θέσεις αστυνομικών, ούτε καμιά προετοιμασία.  Αφού έχει γίνει η δουλειά, διαρρέουν την προηγούμενη εβδομάδα ότι το σχέδιο παραπέμπεται στις καλένδες.  Αλλά μόλις βλέπουν στις κυλιόμενες μετρήσεις ότι η υπαναχώρηση κοστίζει, ο Μητσοτάκης το αλλάζει και αναγγέλλει χθες ότι θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για τις προσλήψεις, ενώ υποτίθεται όλα θα ήταν έτοιμα από το καλοκαίρι για τον Σεπτέμβρη. Δεν τους πιάνεις πουθενά.
 
«Το οργανωμένο έγκλημα είναι σήμερα ίδιου, ίσως και μεγαλύτερου μεγέθους απειλή όπως ήταν η τρομοκρατία πριν από 20 χρόνια», υποστηρίζει ο κ. Χρυσοχοϊδης στα Νέα, χωρίς να ερωτηθεί πότε ακριβώς το κατάλαβε. Είναι αλήθεια ότι στην αντιμετώπιση της 17Ν έκανε πιο μεθοδική δουλειά από τους Κλουζώ προκατόχους του, που υποπτεύονταν για εγκέφαλο της οργάνωσης τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Περικλή Κοροβέση, τον Γιώργο Βότση ή τον Βασίλη Βασιλικό.
 
Με τη βοήθεια και της τύχης, τότε τα κατάφερε. Αν θέλει λοιπόν πραγματικά να κερδίσει τον «πόλεμο»,  καθώς όπως δήλωσε «μην έχετε καμιά αμφιβολία, θα είναι πόλεμος», ας παραδεχθεί ότι εδώ και 2 χρόνια έχει λάθος προτεραιότητες. Ας ζητήσει συγνώμη από τον Ινδαρέ, αντί να τον τρέχει ακόμη στα δικαστήρια  και ας στρέψει τις δυνάμεις του- και αυτές που φύλαγαν τον Φουρθιώτη- εναντίον της Μαφίας και της εγκληματικότητας. Ειδάλλως, με τόση πείρα και γνώση των μαφιόζικων συμμοριών, ας το γυρίσει, όπως με το λεπτομερές «ρεπορτάζ» του στον ‘Aρειο Πάγο: «Του αστυνομικού μας συντάκτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη».