Όλη την προεκλογική περίοδο βομβαρδίστηκε η ελληνική κοινή γνώμη με τις ανιδιοτελείς αγαθοεργίες των χρυσαυγιτών.

Ads

Ηλικιωμένοι συνοδευόντουσαν στις τράπεζες για να πάρουν τις συντάξεις, ιδιοκτήτες συνοδευόντουσαν στα ακίνητά τους για να διώξουν τους μαυριδερούς ενοικιαστές ή καταληψίες, έμποροι και καταστηματάρχες «βοηθήθηκαν» στην «απομάκρυνση» των μαυριδερών φορέων του παραεμπορίου έξω από τα καταστήματά τους, αφεντικά απρόθυμα στο να καταβάλουν μεροκάματα στους αλλοδαπούς εργάτες τους απαλλάχτηκαν από τις ενοχλητικές απαιτήσεις, τέλος ακόμα και αστυνομικοί πλαισιωνόντουσαν από χρυσαυγίτες για να προχωρήσουν σε συλλήψεις «αιμοβόρων» κοριτσιών που εμπορεύονται το κορμί και την υγεία τους για λίγα ευρω.

Μηχανόβιες παρέες αγνώστων λοιπών στοιχείων παρελαύνουν νυχθημερόν κυνηγώντας, δέρνοντας και μαχαιρώνοντας μετανάστες που μετά επιβαρύνουν τα δημόσια νοσοκομεία με τις πληγές στα κορμιά τους. Όλα αυτά τα κοινωφελή έργα, άλλα με την προμετωπίδα της ΧΑ κι άλλα χωρίς αυτήν έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό : περιγράφουν το επάγγελμα του σύγχρονου υποαμοιβόμενου -λόγω κρίσης- μπράβου. Ο ρόλος του κοινωνικού μπράβου βοήθησε ακόμα και την αγανακτισμένη τηλεοπτική κοινή γνώμη με μερικά χαστούκια στις φωνακλούδες της αριστεράς από το παλικάρι της ΧΑ.

Αυτά μέχρι τις εκλογές γιατί τώρα τα πράγματα άρχισαν να μορφοποιούνται ακόμα καλύτερα. Τώρα βγήκαν στη μέση και τα καλάζνικωφ. Συμμορίες με ακροδεξιές απόψεις αφού διαδήλωναν κατά των μεταναστών τώρα συλλαμβάνονται για ληστείες και απόπειρες δολοφονίας. Αστυνομικοί, στρατιωτικοί, καταδρομείς και άλλοι ένστολοι ή πρώην ένστολοι εθνικιστές ανάμεσα στα μπουμπούκια του υπόκοσμου.

Ads

Ακόμα και οι πρόσφατες κλοπές των όπλων από αστυνομικό τμήμα βάσιμα αποδίδονται όπως διαβάζουμε σε κυκλώματα ένστολων. Εκτός από την αστυνομική ψήφο στη ΧΑ υπάρχει και η ψήφος των στρατιωτικών, των σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά και των φυλακισμένων. Μεγάλα νούμερα πέτυχε κι εκεί η ΧΑ και αυτό δεν είναι τυχαίο μια και αρκετά μέλη της ή απλοί οπαδοί της βρίσκονται με βαριά ποινικά αδικήματα μέσα στις φυλακές. Νταβατζήδες, χούλιγκαν, ληστές ακόμα και πληρωμένοι δολοφόνοι έδωσαν την πλειοψηφία στην ΧΑ μέσα στον Κορυδαλλό.

Τι έγινε λοιπόν; Που είναι λοιπόν το κοινωνικό έργο αυτής της οργάνωσης που βολτάρει τώρα και στα βουλευτικά έδρανα αφού πέρασε να πάρει πρώτα μερικές άδειες οπλοφορίας από τα οικεία αστυνομικά τμήματα; Δεν είδαμε μέλη της να στέκονται στις ουρές των φαρμακείων να παίρνουν για λογαριασμό των ηλικιωμένων τα φάρμακα, δεν είδαμε τα μέλη της στις ουρές ηλικιωμένων έξω από τη ΔΕΗ ή τις εφορίες.

Μήπως αυτό οφείλεται στο ότι εκεί δεν υπάρχει μπαξίσι όπως στις συντάξεις στα σπίτια ή τα μαγαζιά; Αρνούμαι να το πιστέψω!

Για να τελειώνουμε λοιπόν, η δια χειρός προθύμων και αυτόκλητων σωτήρων εθνικοσοσιαλιστών αυτοδικία πρέπει εδώ και τώρα να εμποδιστεί με κάθε τρόπο. Η αδύναμη αναφορά του σκληρού νεοδημοκράτη υπουργού κ. Δένδια δεν αρκεί και μια βόλτα στα facebook της ομάδας Ζήτα, για παράδειγμα, θα πείσει και τον πλέον καχύποπτο για το πόσο στραβά αρμενίζουν οι νεαροί αστυνομικοί υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος.

Το χειρότερο δε όλων είναι ότι η αντίληψη αυτή της αυτοδικίας απέναντι σε ότι δεν γουστάρουμε, σε ότι μας ενοχλεί αλλά και ακόμα σε ότι μας βλάπτει, δεν περιορίζεται καθόλου μόνο στα μυαλά των χρυσαυγιτών ή των κατοίκων της Παιανίας ή των κακοπληρωμένων αστυνομικών. Η γοητεία της αυτοδικίας τέμνει οριζόντια ολόκληρη την κοινωνία και ακόμα κι αν αποφασίσουν να αντιδράσουν κάποιοι θεσμοί δεν θα γίνει εφικτή η αποτροπή της.

Για δε του λόγου το αληθές ιδού ένα μικρό παράδειγμα: Ο ίδιος ο δήμαρχος της Στυλίδας γνωστός για τη δημοκρατική του ένταξη αφού δήλωσε μετά το περιστατικό Κασιδιάρη ότι αν ήταν ο ίδιος εκεί θα είχαμε νεκρό μόλις χθες απείλησε να συγκροτήσει πολιτοφυλακή αν η αστυνομία δεν κάνει κάτι με τις ληστείες. Γιατί όμως τότε φαντάζει ανατριχιαστική η  ίδια πρόταση που διατυπώνεται σε κάθε ανακοίνωση της ΧΑ;