Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αυτόκλητος ηγέτης του τέταρτου κόμματος, το οποίο σημειωτέον πιθανότατα θα είναι πέμπτο, έδωσε λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του exit poll θερμά συλλυπητήρια σε όσους αγωνίστηκαν για να μειώσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Τα δεχόμαστε ευχαρίστως. Πενθούμε ήδη.

Ads

Γιατί η διατήρηση των ποσοστών του ακροδεξιού κόμματος μετά τις καθημερινές επιθέσεις εναντίον μεταναστών από πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΧΑ, το κακόγουστο «εγέρθητι» και την άνανδρη επίθεση του εκπροσώπου Τύπου Ηλία Κασιδιάρη στις δύο βουλευτίνες της Αριστεράς αποτελεί έναυσμα να βυθιστούμε σε συλλογική κατάθλιψη.

«Οι επόμενες ώρες θα είναι ακόμη χειρότερες για τους πολιτικούς μας αντιπάλους», υποσχέθηκε ο Μιχαλολιάκος με την κομψότητα που το διακρίνει. Πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι και αναλυτές που επέμεναν ότι ο μιντιακός αποκλεισμός της ΧΑ είναι αναποτελεσματικός και πως η έκθεση των μελών του κόμματος στα φώτα της δημοσιότητας θα οδηγήσει τελικά στη διαπόμπευσή τους. Διαψεύστηκαν οικτρά. Kι όχι μόνο αυτό. Αλλά σταδιακά επήλθε η ανοσία, η πόρωση του κοινού. Στην πρώτη επίθεση, στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση, στην πρώτη απειλή η αντίδραση ήταν το σοκ. Τώρα εγκαθίσταται η αναισθητοποίηση.

Ο φόβος των μεταναστών να κυκλοφορήσουν νύχτα έγινε δημοσιογραφικό δακρύβρεχτο κλισέ, δεν πουλάει και δε συγκινεί πλέον. Τα μαχαιρώματα σε ανώνυμα θύματα κατάντησαν μονόστηλα στις εφημερίδες και διεκπεραιωτικά δελτία τύπου της αστυνομίας. Τα μπουνίδια και τα μπουγέλα προβλήθηκαν τόσες φορές ώστε τώρα πρέπει να γίνει κάτι ακόμη πιο βίαιο και πιο θεαματικό για να ανοιγοκλείσει τα βλέφαρα ο υπνωτισμένος τηλεθεατής.

Ads

«Κυρίες και κύριοι, χάσατε», είπε θριαμβευτικά ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής. Τω όντι. Η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, η νομιμότητα, η ανεκτικότητα, η αλληλεγγύη προς τους αδύναμους, ο σεβασμός προς τη διαφορετικότητα, η ελευθερία έκφρασης ηττήθηκαν κατά κράτος. Καλωσήρθατε. Ζήστε τον (εθνικιστικό) σας μύθο στη νέα Ελλάδα.

Πηγή: Καθημερινή