Πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε νέες εκλογές και ο λαός πρέπει, αυτή τη φορά, να δώσει καθαρή εντολή για τη δημιουργία μιας αριστερής κυβέρνησης […] Μία αριστερή διακυβέρνηση μπορεί να αναμορφώσει τα πάντα στην ελληνική κοινωνία, να κάνει θαύματα μείζονος σημασίας” ο τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας εκφράζει τις πρώτες σκέψεις του στην Κρυσταλία Πατούλη για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2012, συμμετέχοντας στην ακτιβιστική Έρευνα για την Κρίση που δημοσιεύεται στο tvxs από το 2010.

Ads

 
Αναμενόμενα, θα έλεγα, τα αποτελέσματα. Αναμενόμενα, σε βαθμό που μπορούσες εύκολα να κάνεις την πρόβλεψη για το τι θα ακολουθήσει…

Ο κόσμος, έδειξε την κατεύθυνση: Πιστεύω ότι έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την απόλυτα ελεύθερη επιλογή πλέον.

Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με την απίστευτη εξάρτηση που είχε ο κόσμος – που την είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν στις περιοχές της Πελοποννήσου (εξάρτηση με το παλάτι), και κάτι αντίστοιχο έπαθε με τα πράσινα και τα γαλάζια καφενεία, με τις κλαδικές με τα γαλάζια παιδιά…

Ads

Απίστευτο αυτό που τράβηξε ο ελληνικός λαός χωρίς να καταλάβει το πόσο βαθιά εξαρτήθηκε από αυτά τα δύο κόμματα, πιστεύοντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κυβερνηθεί διαφορετικά ο τόπος, ή ο ίδιος να τολμήσει να κάνει μία διαφορετική επιλογή.

Τώρα, ήρθε η ώρα να νιώσει ότι μπορεί να γίνει ένα άλλο βήμα…

Γιατί, βέβαια, το βήμα που έκανε σήμερα ο ελληνικός λαός, είναι μισό. Και αυτό που απεύχεται πλέον η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή νέες εκλογές, νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο. Πρέπει να δοθεί καθαρή εντολή πια… διότι τώρα, ο ελληνικός λαός, έδειξε, απλώς, τις προθέσεις του.

Και πλέον, πρέπει να δώσει καθαρή εντολή. Διότι, σε σχέση με αυτό που έδειξε η τάση του εκλογικού σώματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ‘πρεπε να είναι πρώτο κόμμα…

Αυτό βέβαια, είναι κάτι απίστευτα σοβαρό και βαρύ, για τις πλάτες και του Τσίπρα που θα ηγηθεί –αν ηγηθεί, τελικά, ο Τσίπρας- και γενικά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πάρα πολύ μεγάλη η ευθύνη. Αλλά κάποτε έπρεπε να την αναλάβει.

Ας θυσιαστούν στο κάτω κάτω! – Σε αυτό το βαθμό… δηλαδή.

Ας δώσουν την ελπίδα… Μια και οι περισσότερες αποφάσεις είναι προειλημμένες -εφόσον, οι «λεβέντες» οι προηγούμενοι πρόλαβαν και τα υπέγραψαν στο 2ο μνημόνιο … γι’ αυτό και δόθηκε εντολή να γίνουν εκλογές. Υπέγραψαν οι άνθρωποι, δηλαδή, το ξεπούλημα έγινε! Μας δέσαν χεροπόδαρα…. Πολλά πράγματα είναι προκαθορισμένα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Αλλά: Μία αριστερή διακυβέρνηση μπορεί να αναμορφώσει τα πάντα στην ελληνική κοινωνία, να κάνει θαύματα μείζονος σημασίαςΚαι για το ηθικό των ελλήνων… Κι ας είναι ειλημμένες οι αποφάσεις για την οικονομική και την εξωτερική πολιτική.

Μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία. Και πρέπει να την αλλάξουμε!

Να αλλάξουμε τους αμαρτωλούς δρόμους, να μπορέσουν επιτέλους να απελευθερωθούν οι έντιμοι δικαστές (Γιατί, μη μου πείτε ότι δεν υπάρχουν έντιμοι δικαστές!).

Να μπορέσει ο ελληνικός λαός να απαιτήσει να επιστραφούν και τα κλεμμένα χρήματα του ελληνικού λαού, που είναι στις τράπεζες της Ελβετίας.

Αυτοί, οι ίδιοι, που σήμερα, ζητούν τόσο επίμονα τα χρέη -για τα οποία δεν δόθηκε κανένας λογαριασμός στον ελληνικό λαό!- ξαφνικά μας ενημερώνουν μέσα από τα δικά τους έντυπα, ότι στις τράπεζες της Ελβετίας, υπάρχουν 600 δις καταθέσεις ελλήνων.

Μα, αυτά τα λεφτά δεν βγαίνουν από έντιμη δουλειά, ποτέ! Εδώ, αυτοκρατορίες, οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη έχουν γύρω στα 100 δις δολλάρια (δεν μιλάμε για ευρώ) ο καθένας! Και εμείς χρωστάμε 500 δις ευρώ; Και υπάρχουν 600 δις κλεισμένα σε καταθέσεις; Πρέπει να τα πάρουμε!

Είναι κλεμμένα! Δεν το καταλαβαίνουν; Το καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά. Αλλά, φοβούμαι ότι όλη η ιστορία έγινε για το… οικόπεδο. Μας την στήσανε! Και βέβαια, αυτό το σχέδιο που κάνανε, είχε πολλά παράλληλα οφέλη γι’ αυτούς, και παράλληλες απώλειες για μας.

Κι όχι μόνο για μας, αλλά και για τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς.

Γι’ αυτό, αυτό που πρέπει να κάνει ο ελληνικός, είναι να δώσει κουράγιο, όχι μόνον ο ένας στον άλλον, αλλά και στους ευρωπαϊκούς λαούς!

Αναπόφευκτα, λοιπόν, βλέπω να πηγαίνουμε και πάλι σε εκλογές, ώστε να προκύψει μία καθαρή, πλέον, εντολή. Και πιστεύω ότι τη δεύτερη φορά ο ελληνικός λαός δεν θα διστάσει στην συντριπτική του πλειοψηφία.

Δεν θα διστάσει, και δεν θα ξαναπετάξει ψήφο σε χαμένες υποθέσεις, όπως είναι αυτά τα δύο κόμματα, τα οποία καλά θα κάνουν να τα εξαφανίσουν δια παντός από προσώπου γης – από την πολιτική ιστορία (Όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε διαλύσει την ΕΡΕ… αφού ο λαός δεν μπορούσε πια να ανεχτεί το αμαρτωλό παρελθόν που είχε εκείνο το κόμμα).

Κάπως έτσι πρέπει να γίνει και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ. Όχι απλά να λέμε έκλεισε ο κύκλος της Μεταπολίτευσης. Να εξαφανιστούν για πάντα!
Πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε νέες εκλογές και ο λαός πρέπει, αυτή τη φορά, να δώσει καθαρή εντολή για τη δημιουργία μιας αριστερής κυβέρνησης.

Και η Χρυση Αυγή, ξέρουμε πάρα πολύ καλά, ότι είναι συγκυριακή, όσον αφορά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Δημιουργήθηκε από το ίδιο το σύστημα για να παίξει το ρόλο του μπράβου. Όπως έχουν μπράβους όλες οι μαφίες… έτσι έχει και το σύστημα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και αυτοί, είναι το παρακράτος, που κάποτε το εκπροσωπούσε ο Γκοτζαμάνης… βέβαια, τότε, ήταν κανονικό παρακράτος, ε, και τώρα το παρακράτος έγινε κράτος! Γι αυτό πρέπει να συσπειρωθεί ο ελληνικός λαός…
 
Κρ.Π.: Και να απεξαρτηθεί… που σημαίνει να ξεβολευτεί, να σηκωθεί από τον καναπέ, να συμμετέχει στην πολιτική ζωή;
 
Μα, έτσι κι αλλιώς, θα βγει στους δρόμους, είτε ως άνεργος, είτε ως απλήρωτος εργαζόμενος…
 
Κρ.Π.: Να βγει, αρχικά, δυναμικά ως ψηφοφόρος…;
 
Θα αναγκαστεί! Γιατί πριν από τον… ψηφοφόρο, έχει έρθει ο… αβάσταχτος φόρος!
Ας γίνουμε λοιπόν, συνειδητοί ψηφοφόροι, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις συμμορίες. Διότι, για συμμορίες πρόκειται.
Τους καταλάβαμε πάρα πολύ καλά. Καιρός είναι να τους καταλάβουν και αυτοί που μέχρι τώρα ορκίζονταν στο όνομά τους!-